Petras Dimša po avarijos dar remontavo automobilį?

Aktorius Petras Dimša po avarijos bandė remontuoti savo automobilį.

P.Dimša į teismą atvyko lydimas bičiulių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Dimša į teismą atvyko lydimas bičiulių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-05-15 14:47, atnaujinta 2018-01-03 16:05

Jis teigė, jog P.Dimšos automobilis „Volkswagen Polo“ buvo apžiūrėtas ir fotografuotas tris kartus, tačiau atlikti detalios jo ekspertizės nebebuvo prasmės.

Ekspertams buvo akivaizdu, kad automobilis po avarijos buvo taisytas. „Buvo pašalinta net dalis tų pėdsakų, kurie buvo matomi fotografijose“, – teisme aiškino 17 metų eksperto patirtį turintis V.Matusevičius.

Manoma, jog per šią eismo nelaimę automobilis nebuvo smarkiai apgadintas, nes mažai tikėtina, kad jis lietė stulpą. Į avarijos vietą atvykus pareigūnams, gatvės apšvietimo stulpas buvo nulenktas ir nusisukęs į kitą pusę. Ekspertai mano, kad stulpas buvo nusuktas per kitą avariją, nes nei dviratininkas, nei P.Dimšos automobilis to padaryti negalėjo.

V.Matusevičius patvirtino ir tai, ką teisme buvo sakę policijos pareigūnai – po avarijos automobilio padėtis buvo pakeista, jis buvo atitrauktas nuo stulpo. Ekspertai tyrė ir dviratį, kuriuo važiavo ir buvo mirtinai sužalotas dviratininkas. „Ant dviračio galinio rasto buvo rasta dalelių, kurios sutampa su automobilio viršutiniu lako sluoksniu“, – teigė V.Matusevičius.

Eksperto žodžiais, tikėtina, kad dviratis buvo pastumtas į priekį, dėl ko nulėkė nuo kelio ir trenkėsi į stulpą. „Tikėtina, kad intensyviai stabdomas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir kaire puse atsirėmė į stulpą“, – avarijos eigą bandė atkurti ekspertas.

Šis ekspertas – vienintelis liudytojas, kurį sutiko apklausti P.Dimšos skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio nagrinėjantis VAT.

Už avariją Oslo gatvėje šešerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas P.Dimša VAT prašė apklausti dar šešis liudytojus ir iš naujo atlikti kelias ekspertizes. Visi šie prašymai buvo atmesti.

P.Dimša VAT ir toliau bando įrodyti, kad 2013 metų liepos 17-ąją dviračiu važiavusį 24 metų Šarūną Surblį partrenkė ne jis, o kitas automobilis. Vestuvėms besiruošiantis jaunuolis po dešimties dienų mirė ligoninėje.

Teismas pripažino, jog tragiškai pasibaigusią avariją P.Dimša padarė neblaivus. Praėjus 2 valandoms po avarijos, jam buvo nustatytas 1,67 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.