Po grožio procedūros – į teisiamųjų suolą

Panevėžyje teisiama kosmetologė, kaltinama netinkamai atlikusi grožio procedūras ir sutrikdžiusi pacientei sveikatą. Kaltinamoji teismui pareiškė, kad jai nereikia advokato, nes ji nieko blogo nepadarė.

Panevėžyje prieš teismą stojusi R.Sušinskienė kategoriškai neigė kaltę.
Panevėžyje prieš teismą stojusi R.Sušinskienė kategoriškai neigė kaltę.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

May 19, 2015, 7:33 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 2:44 AM

Prieš pusantrų metų vidutinio amžiaus panevėžietė kreipėsi į specialistę prašydama pašalinti ant jos kūno išplitusias karpas ir papilomas.

Panevėžio poliklinikos pastate privatų kabinetą turinti 54 metų kosmetologė Remigija Sušinskienė atliko elektrokoaguliacijos procedūrą – specialiu prietaisu pridegino nereikalingus odos darinius.

Tačiau R.Sušinskienės atlikta procedūra nedavė laukiamų rezultatų. Tose vietose, iš kurių panevėžietei buvo pašalinta papilomų ir karpų, liko pažeidimų ir randų. Dėl sužalotos odos moteris kreipėsi į gydytojus ir į prokurorus.

Prieš tai panevėžietę apžiūrėję teismo ekspertai nustatė, kad moteriai nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Nukentėjusioji nori, kad ją sužalojusi grožio specialistė atlygintų nuostolius – reikalauja 180 eurų materialinės ir beveik 3000 eurų moralinės kompensacijos.

Teisiamoji R.Sušinskienė tvirtino neabejojanti, kad jos buvusi klientė tenori pasipinigauti: „Aš 20 metų dirbau medicinos slaugytoja. Be to, turiu ir kosmetologo specialybę, pastaruoju metu atidariau savo kosmetologijos kabinetą ir jame dirbu.

Per keliasdešimt metų nepasitaikė, kad kas nors skųstųsi mano darbu. Šiuo atveju kalta pati klientė. Ji buvo perspėta, kad procedūra bus skausminga, kad bus nudegimų, kuriuos reikės gydytis.

Tačiau ji nenaudojo mano paskirtų tepalų.“

R.Sušinskienė prisiminė, kad pacientė už jos atliktą karpų ir papilomų šalinimo procedūrą turėjo sumokėti 70 litų, bet tokios sumos nebuvo atsinešusi, todėl trūkstamus pinigus pažadėjo atnešti kitą dieną.

Tačiau atėjusi į kosmetologijos kabinetą po penkių dienų ėmė reikšti pretenzijas ir leido suprasti, kad R.Sušinskienei teks turėti reikalų su teisininkais.

Į teisėjo klausimą, ar neketina pasinaudoti advokato paslaugomis, R.Sušinskienė atsakė, kad pajėgs apsiginti pati.

Nukentėjusioji į teismo posėdį atvyko su savo advokate. Kaltinimą byloje palaikanti prokurorė sakė, kad tokias elektrokoaguliacijos procedūras turi teisę atlikti tik aukštąjį medicininį išsilavinimą turintis specialistas. O R.Sušinskienė yra įgijusi tik aukštesnįjį. Į posėdį buvo pakviestas ir ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.