Recidyvistas pasijuto tyrėju

Marijampolės pataisos namuose laikomas recidyvistas Aurimas Bazarovas skambindavo patiklioms moterims ir prisistatydamas policijos tyrėju išgaudavo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

A.Bazarovas kaltės nepripažino, o teisme atsisakė duoti parodymus.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Bazarovas kaltės nepripažino, o teisme atsisakė duoti parodymus.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

May 19, 2015, 8:36 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 2:44 AM

34 metų A.Bazarovui neblogai sekėsi vaidinti policijos pareigūną – jis apmulkino mažiausiai tris vilnietes. Šiam sukčiui talkino dar dvi moterys, kurios taip pat sėdo į teisiamųjų suolą.

Pirmąja iš Pasvalio krašto kilusio nusikaltėlio auka tapusi Vilniaus gyventoja nukentėjo dar 2013-ųjų balandžio 23 dieną. Jai paskambinęs vyriškis prisistatė policijos korupcijos skyriaus darbuotoju.

Sukčius pranešė, neva jo kabinete sėdi sukčiavimu banke įtariama moteris, todėl būtina kuo skubiau užblokuoti banko kortelę, kad iš jos sąskaitos nedingtų pinigai.

Patikėjusi apgaule vilnietė sudiktavo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir atsitokėjo tik tuomet, kai jos sąskaita ištuštėjo – iš jos dingo 400 eurų.

Netrukus A.Bazarovą ir jo bendrininkes vėl aplankė sėkmė – panašiomis aplinkybėmis iš kitos moters sąskaitos jiems pavyko pasisavinti 290 eurų, o 2013-ųjų gegužę trečioji auka prarado 1450 eurų.

„Telefonu paskambinęs vyriškis prisistatė Klaipėdos policijos darbuotoju, tiriančiu nusikaltimus banke“, – pasakojo santaupų netekusi pensininkė.

Sukčius jai skambino 3–4 kartus ir kalbėjo taip įtikinamai, kad vilnietė atskleidė visus banko duomenis.

Kalinimo įstaigoje laikomas A.Bazarovas skambino telefonu ir mulkino žmones, o pinigus iš sąskaitų pervedinėjo dvi talkininkės – 30-metė Jurgita Steponaitienė ir 36 metų Ieva Auglė.

Pastarosios dvi teisiamosios davė parodymus bylą nagrinėjant Kauno apylinkės teisme, pripažino kaltę ir gailėjosi dėl įvykdytų nusikaltimų. Joms skirtas 1 metų 6 mėnesių laisvės apribojimas.

A.Bazarovas nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme parodymų nedavė. Jis elgėsi itin įžūliai, įžeidinėjo proceso dalyvius.

Kauno apylinkės teismas A.Bazarovui skyrė 4 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri teisiamajam sukėlė tik šypsnį, mat 2009 metais Panevėžio apygardos teismas šį vyriškį nuteisė už nužudymą.

A.Bazarovui skirta subendrinta 14 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jau septintą kartą apkaltinamąjį nuosprendį išgirdusį vyriškį teismas anksčiau yra paskelbęs pavojingu recidyvistu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.