E. Daktarą policijos pareigūnams teks atvesti jėga

Kauno apylinkės teisme dusyk nepasirodžiusį 32 metų Enriką Daktarą į trečią posėdį turėtų atvesdinti policijos pareigūnai. Taip pat nuspręsta atvesdinti ir tris E.Daktaro pagrobimo bylos liudininkus.

Pareigūnai privalo užtikrinti, kad nukentėjusiuoju pripažintas E.Daktaras rytoj dalyvautų teismo posėdyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnai privalo užtikrinti, kad nukentėjusiuoju pripažintas E.Daktaras rytoj dalyvautų teismo posėdyje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

May 26, 2015, 7:56 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:06 PM

Užliedžių miestelyje (Kauno r.) gyvenantis Kauno nusikalstamo pasaulio vadeivos Henriko Daktaro sūnus rytoj turėtų sulaukti policininkų vizito.

Pareigūnai privalo užtikrinti, kad nukentėjusiuoju pripažintas E.Daktaras dalyvautų gegužės 27-ąją numatytame posėdyje, nes be jo bylos svarstymas nejuda iš mirties taško. Kalėti iki gyvos galvos nuteisto Henytės atžalai niekaip nepavyksta įteikti šaukimo į teismą.

Nenorėdamas, kad byla būtų vilkinama, teisėjas Virginijus Kalkauskas praėjusią savaitę nutarė atvesdinti ne tik E.Daktarą, bet ir liudininkus – Artūrą Lingį, Nerijų Lukaitį, Tomą Dambrauską.

Pastarieji taip pat niekaip nepasirodo teisme.

Neteisėtu E.Daktaro laisvės atėmimu ir sveikatos sutrikdymu kaltinamas 46 metų tauragiškis Arūnas Pukelis per pastarąjį teismo posėdį juokavo, kad nelaiko Enriko uždaręs savo namuose.

Net motina Ramutė Daktarienė tvirtino nežinanti, kur šiuo metu yra jos sūnus, deklaravęs gyvenamąją vietą Užliedžiuose, Pienių gatvėje.

Su nusikaltėlių pasauliu siejamas verslininkas A.Pukelis, pravarde Švinius, teisiamas dėl 2014 metų lapkričio 16-osios naktį Kauno centre įvykusio incidento.

Lapkričio 15-osios vakarą per Džordanos Butkutės koncertą „Žalgirio“ arenoje įkaušęs E.Daktaras ėmė meilintis atsitiktinai sutiktai Šviniaus draugei, o kai moteris jį atstūmė, išliejo ant galvos gėrimą ir išvadino žiurke.

Įskaudinta moteris paskambino A.Pukeliui ir jis iš Tauragės atvažiavo pamokyti skriaudėjo – po kelių valandų surado E.Daktarą Kaune, prie naktinio klubo, įgrūdo į automobilio „Mercedes“ bagažinę ir nuvežė jį už miesto.

Kai E.Daktaras buvo išvežtas, netoliese buvęs jo bičiulis iškvietė policiją. Henytės sūnus nuošalioje vietoje buvo sumuštas ir po kurio laiko paleistas.

Nusikaltimo bendrininkai nenustatyti

* Kauno prokuroras Egidijus Palaima neatmetė, kad pagrobiant E.Daktarą dalyvavo ir daugiau žmonių, tačiau A.Pukeliui talkinę asmenys nenustatyti. Tai galėjo būti jo draugai baltarusiai, tuo metu viešėję Kaune.

* „Lietuvos ryto“ žiniomis, E.Daktaras mašinoje atsiprašė fiziškai už jį tvirtesnio Šviniaus dėl savo elgesio.

* Įvykiu pradėjus domėtis teisėsaugai, Henytės atžala sutiko duoti parodymus prieš A.Pukelį.

* Kalbama, kad, H.Daktarą uždarius į kalėjimą, jo autoritetas nusikaltėlių pasaulyje subliūško, todėl Švinius nepabūgo kelti rankos prieš mafijos šulo sūnų.

* Anksčiau už narkotikų kontrabandą teistas E.Daktaras dabar pakaunėje verčiasi statybomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.