Klaipėdietį sunkūs kaltinimai pasivijo po 10 metų

Į teisiamųjų suolą sėdęs 29-erių klaipėdietis vylėsi ramiai Anglijoje leisti dienas, bet kaltinimai dėl nužudymo, apiplėšimo ir vagystės jį pasivijo ir po 10 metų.

P.Volkovui teks atsakyti už kadaise su draugais įvykdytus nusikaltimus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
P.Volkovui teks atsakyti už kadaise su draugais įvykdytus nusikaltimus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2015-05-26 21:00, atnaujinta 2017-11-26 10:15

Tragedija Klaipėdoje įvyko 2005 metų liepos 30-osios naktį.

38 metų Vidmantas Meškys, gyvenęs su motina Gėlių gatvėje, popietę sulaukė dviejų bičiulių su draugėmis. Kompanija sode kepė šašlykus, gurkšnojo alų.

Vakarop visi nusprendė pasivaikščioti ir pasuko naujosios perkėlos link. Radę jaukią vietelę susėdo ant akmenų, V.Meškys prigulė ant žolės.

Sutemus iš krūmų prie jų pripuolė vienas jaunuolis ir paprašė cigarečių.

Vyresnieji atsisakė vaišinti nepilnamečius rūkalais, o vienas jų dar paklausė, ar motina davė leidimą rūkyti.

Po kiek laiko tris vyrus ir dvi moteris užpuolė penki jaunuoliai, tarp kurių buvo ir nepilnamečių. Suaugusieji buvo sumušti, suspardyti ir apiplėšti – neteko pinigų, telefonų, asmeninių daiktų.

Labiausiai kliuvo nuo vejos taip ir nepakilusiam V.Meškiui. Užpuolikams pasprukus bičiuliai pamatė, kad jam iš nosies ir ausies teka kraujas, o vyras kalbinamas nereaguoja. Greitoji pagalba jį išvežė į ligoninę, tačiau medikai niekuo nebegalėjo padėti – rytą vyras mirė.

Prieš ketverius metus Klaipėdos apygardos teisme trys jauni klaipėdiečiai išklausė nuosprendį. Vaikinai buvo nuteisti tik už plėšimą. Teismui nepavyko įrodyti, kurio smūgiai V.Meškiui buvo mirtini. Kaltininkams skirtas laisvės atėmimas nuo ketverių iki penkerių metų.

Ištirti nusikaltimą buvo sunku – viskas tamsoje truko tik kelias minutes, užpultieji neįsidėmėjo jaunuolių veidų, be to, ir vieni, ir kiti buvo išgėrę.

Tuomet iš penkių įtariamųjų nuosprendį išklausė tik trys. Nusikaltimo dieną šešiolikos metų buvęs Romanas žuvo Anglijoje per avariją, kai jo vairuojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Nusikaltimo metu devyniolikos metų buvęs Pavelas Volkovas buvo sulaikytas, o paleistas į laisvę pasislėpė. Jis tik praėjusių metų pabaigoje į Lietuvą pargabentas iš Didžiosios Britanijos.

Jo gynėjo teigimu, vyras nesislapstė, užsienyje lankė kalbos ir kitokius kursus, legaliai dirbo, sukūrė šeimą, augina vaiką.

P.Volkovui taip pat teks atsakyti už Nidoje jau su kita kompanija pavogtą automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.