Klaipėdietis vaidino dorą verslininką, bet jį paguldė „Aras“

Teisėsaugininkų įtarimai, kad 34 metų klaipėdietis Egidijus Maceikis verčiasi nusikalstama veikla, pasitvirtino – šiomis dienomis pateikti įtarimai dėl narkotikų, kurie labai dideliais kiekiais buvo vežami į Norvegiją.

Dorą verslininką ilgai vaidinęs klaipėdietis E.Maceikis priėjo liepto galą.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Dorą verslininką ilgai vaidinęs klaipėdietis E.Maceikis priėjo liepto galą.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

May 29, 2015, 8:41 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:39 PM

Verslininku save vadinančio E.Maceikio ir jo sėbrų veikla atskleista Norvegijos ir Lietuvos policijos pastangomis.

Demaskuota didelė gauja, platinusi kokainą, psichotropines medžiagas, anabolinius steroidus.

Sudegė prabangios mašinos

Klaipėdos policija E.Maceikio veikla susidomėjo, kai ėmė pleškėti Melnragėje gyvenančio jo buvusio bičiulio ir verslo partnerio, žinomo kartingo sporto meistro Vitalijus Gudzenkos automobiliai.

Gelbėjimo tarnybos prieš trejus metus turėjo gesinti net du V.Gudzenkos namo kieme liepsnojusius prabangius automobilius „Mercedes-Benz“.

Mašinos buvo aplietos degiuoju skysčiu, šalia mėtėsi fakelo likutis.

Pusės milijono litų nuostolį patyręs V.Gudzenka buvo įsitikinęs, kad tai gali būti E.Maceikio arba jo pasamdytų nusikaltėlių darbas. Kiek anksčiau buvo supleškintas dar vienas verslininko automobilis „Porsche“.

Paguldė „Aro“ kovotojai

V.Gudzenka ir E.Maceikis susipyko, todėl jų keliai išsiskyrė.

Tada iš Tauragės į Klaipėdą atsikrausčiusio vyriškio veikla ėmė domėtis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

„Per kitus asmenis jis man grasino, skleidė paskalas, budėjo prie namų. Tikriausiai įtarinėjo, kad aš esu kaltas dėl jį ištikusių bėdų, nors man svetimi reikalai nerūpi“, – kalbėjo V.Gudzenka.

Takąrt policijai automobilių padegėjų nustatyti nepavyko.

Ikiteisminis tyrimas dėl E.Maceikio įsteigtų įmonių veiklos dar nebaigtas.

Prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz“ važiavęs E.Maceikis buvo sulaikytas pernai liepą.

Klaipėdos senamiestyje jį ant grindinio paguldė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Užsakymai – ir internetu

Pareigūnai jau turėjo duomenų, kad E.Maceikis įsivėlęs į kvaišalų platinimo tinklą, kurio gijos iš Lietuvos driekėsi į Norvegiją.

Norvegijoje jau buvo suimti kai kurie gaujos nariai. Tarp jų – šeši šios šalies piliečiai ir vienas čia gyvenęs ir dirbęs lietuvis.

Sulaikytieji disponavo dideliu kvaišalų kiekiu – pas juos rasta 10 kilogramų amfetamino, apie 180 tūkst. tablečių su psichotropinėmis medžiagomis, daug apyvartoje ribojamų anabolinių steroidų.

Norvegai nenustatė, iš kur plūsta kvaišalai. Iš pradžių jie tik įtarė, kad jie atvežami iš Baltijos šalių ir per tarpininkus – čia gyvenančius ir dirbančius lietuvius – perduodami pirkėjams.

Nusikaltėliai iš Lietuvos atgabentus kvaišalus platino Stavangerio regione. Jų buvo galima užsisakyti ir per socialinius tinklus.

Gabendavo didelį kiekį

Norvegijos teisėsaugininkai paprašė Klaipėdos policijos pagalbos – tęsiant tyrimą pernai birželio mėnesį anapus Baltijos sulaikytas dar vienas norvegas ir trys lietuviai.

Jiems pareikšti įtarimai dėl disponavimo narkotikais – lietuviai į Norvegiją buvo atvežę 1,2 kilogramo kokaino.

Po kelių dienų Norvegijoje sulaikytas dar vienas ten gyvenęs ir dirbęs lietuvis – narkotikų platintojų gaujos ir pirkėjų tarpininkas. Pas šį lietuvį aptikta įspūdinga kvaišalų siunta – 22 tūkstančiai tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

Byla jau perduota teismui

Demaskavus pagrindinius narkotikų kontrabandos organizatorius bei platintojus Norvegijoje atėjo E.Maceikio eilė – buvo suimtas ir jis.

Neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais įtariamo klaipėdiečio byla jau perduota teismui.

Per kratas pas E.Maceikį rasti pinigai konfiskuoti, apribota jo nuosavybės teisė į 100 tūkst. litų vertės automobilį BMW.

E.Maceikiui gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų. Norvegijoje įkliuvę keturi lietuviai jau išklausė nuosprendžius – jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 2 iki 5 metų.

Bendromis pastangomis suardžius kvaišalų tiekimo tiltą per Baltiją buvo demaskuota 13 asmenų gauja. Tarp jų – šeši lietuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.