Prieš skiepus kovojantis A. Lobovas Jonavoje apstumdė medikę

Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centro medikai tvirtina, kad prieš skiepus kovojantis jonavietis Andrius Lobovas peržengė ribas.

Prieš skiepus kovojantis A.Lobovas apstumdė medikę, į polikliniką iškviesta policija.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Prieš skiepus kovojantis A.Lobovas apstumdė medikę, į polikliniką iškviesta policija.<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė/jonavoszinios.lt

May 29, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:39 PM

Jonavietis ketvirtadienį įsiveržė į procedūrų kabinetą, apstumdė švirkštą rankoje laikančią medikę ir sutrukdė paskiepyti vienos jonaviečių šeimos mergaitę.

„Medikai jaučiasi nesaugūs, nes nežinia, ar toks įvykis vėl negali pasikartoti. Todėl mes kreipėmės į policiją“, – sakė Jonavos PSPC vadovė Asta Sivolovienė.

Tačiau kai atvyko pareigūnai, A.Lobovo įstaigoje jau nebuvo. A.Sivolovienė sako, kad dėl incidento bus rašomas pareiškimas pareigūnams, ir jie turėtų įvertinti A.Lobovo elgesį.

Incidentas PSPC įvyko ketvirtadienį apie pietus. Kaip pasakojo pats A.Lobovas, poliklinikoje jis su šeima lankėsi dėl savo vaikų sveikatos problemų.

„Tada išgirdau, kad procedūrų kabinete klykia vaikas. Įėjau vidun. Pamačiau, kad motina prie savęs laiko maždaug septynerių metų vaiką, o prie jo artėja medikė su švirkštu. Vaikas klykė. Aš medikę nustūmiau, ir pravežiau maždaug penkių minučių paskaitą apie skiepų žalą“, – jonavoszinios.lt sakė A.Lobovas.

Jonavietis įsitikinęs, kad skiepai yra žalingi, ir vaikai neturi būti skiepijami. Be to, A.Lobovas teigė susisiekęs su Vaiko teisių apsaugos tarnybos teisininkais, kurie jam telefonu patvirtino, kad taip buvo pažeistos vaiko teisės.

„Jei vaikas skiepijamas, jam turi būti išaiškinta, kas čia daroma, kodėl, kam skiepas reikalingas. O tas vaikas tiesiog klykė“, – sakė A.Lobovas.

Tuo tarpu PSPC direktorė Asta Sivolovienė sako, kad incidento metu vaikas galėjo būti ir sužalotas, mat kai A.Lobovas stūmė medikę, ji rankose jau laikė švirkštą. Pasak A.Sivolovienės, mergaitė buvo skiepijama su mamos sutikimu. Prieš tokias procedūras tėvai savo sutikimą visuomet patvirtina parašu.

„A.Lobovas medikus vadino žudikais. Vaikas liko nepaskiepytas, o mama su vaiku iš kabineto išėjo“, – sakė A.Sivolovienė.

Kaip jonavoszinios.lt sakė Jonavos policijos viršininkas Vigintas Lukošius, kol kas informaciją apie incidentą PSPC pateikta tik žodžiu, laukiama oficialaus įstaigos pareiškimo. Jei jis bus, pareigūnai priims sprendimą, ar dėl įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.