Sargas parduotuves „sprogdindavo“ iš liūdesio

Šešis kartus apie padėtus sprogmenis melagingai pranešęs panevėžietis teisme apsiverkė, išgirdęs prokurorės siūlomą bausmę. Vyras labai nenorėtų sėdėti arešto parų ir mokėti per 500 eurų siekiančią baudą.

Išgirdęs, kokią bausmę siūlo prokurorė, N.Einoris teisme bandė pravirkti.<br>D.Krasausko nuotr.
Išgirdęs, kokią bausmę siūlo prokurorė, N.Einoris teisme bandė pravirkti.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

May 31, 2015, 9:19 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:53 AM

Respublikinės Panevėžio ligoninės sargui 31-erių Nerijui Einoriui pasiūlyta skirti 45 parų areštą ir 564 eurus baudos.

Tardamas paskutinį žodį kaltinamasis atsiprašė ir gailėjosi, nors kaltę pripažino tik iš dalies. Jis per teismo posėdžius davė parodymus, kad skambino tik du kartus ir melavo apie padėtus sprogmenis žmonių susibūrimo vietose.

Tačiau nusikaltimus tyrę pareigūnai rado pakankamai įrodymų, kad ligoninės sargas ne kartą smaginosi sukeldamas ant kojų ir įdarbindamas specialiąsias tarnybas.

Vyras kaltinamas, kad per dvejus metus net tris kartus „užminavo“ Valstybinės mokesčių inspekcijos Panevėžio skyriaus patalpas, kartą pranešė padėjęs bombą „Senukuose“ ir du kartus „Maximos“ tinklo parduotuvėse.

Teisiamasis į Bendrąjį pagalbos centrą skambino iš taksofonų. Kelis kartus net iš ligoninėje esančio taksofono aparato.

Kad įrodytų, jog melagingų pranešimų autorius buvo tikrai N.Einoris, pareigūnams teko atlikti nemažą darbą: peržiūrėti mieste įrengtų vaizdo kamerų nufilmuotus vaizdus, net identifikuoti ant taksofono aparato N.Einorio paliktus pirštų atspaudus.

Ikiteisminio tyrimo metu N.Einoris prisipažino dėl visų šešių jam inkriminuojamų nusikaltimų, tačiau teisme ėmė gintis. Jis tvirtino neskambinęs ir melagingai nepranešęs apie „Senukų“ prekybos centre padėtą sprogmenį.

Tačiau viename teismo posėdžių „Senukų“ atstovė pasakojo, kad N.Einoris atėjo pas ją į kabinetą ir prisipažino pranešęs apie sprogmenį. Jis atsiprašinėjo ir siūlėsi išpirkti savo kaltę nemokamai dirbdamas parduotuvėje. Tačiau jo paslaugų buvo atsisakyta.

Pats N.Einoris negalėjo deramai paaiškinti, kodėl skambino ir trukdė daugelio žmonių darbą. Ligoninės sargas aiškino skambindavęs tuomet, kai jį apimdavo liūdesys ir depresyvios mintys.

Vyrui buvo skirta teismo ekspertizė. Tačiau specialistai nustatė, kad teisiamasis yra pakaltinamas. Teismo nuosprendį „sprogdintojas“ turėtų išgirsti po poros savaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.