Nepilnametis neneigia nužudęs Kauno verslininką Aurimą Rapalį

Sekmadienį Kauno apylinkės teismas leido vienam mėnesiui suimti verslininko Aurimo Rapalio nužudymu įtariamą 17-metį.

Nepilnametis neneigia nužudęs Kauno verslininką Aurimą Rapalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nepilnametis neneigia nužudęs Kauno verslininką Aurimą Rapalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jun 1, 2015, 10:33 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:13 AM

Pasak teisėsaugininkų, nužudymu įtariamas nepilnametis savo kaltės neneigia. Uždarame teismo posėdyje, kuriame buvo nagrinėjamas prokurorų prašymas skirti kardomąją priemonę, nepilnametis pateikė savo versiją, kaip ir dėl ko kilo mirtinas konfliktas. Nepilnamečio parodymų policijos pareigūnai kol kas nekomentuoja.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, apklausos metu 17-metis nustebino tyrėjus. Jis nepateikė labiausiai tokiais atvejais tikėtinos versijos, esą žmogų mirtinai sužalojo gindamasis.

Nepilnametis prisipažino verslininko bute užpuolęs ir sunkiai sužalojęs šeimininką. Esą konfliktas kilo dėl pinigų. Grumtynių metu A.Rapaliui pavyko atimti peilį ir sužeisti užpuoliką. Krauju plūstantis verslininkas įstengė nubėgti iki apartamentų kompleksą saugojusio apsaugos posto, paprašė iškviesti greitąją pagalbą.

Jauno bei pasiturimai gyvenusio 31 metų A.Rapalio žūtimi pasibaigęs konfliktas įvyko praėjusio penktadienio paryčiais.

Prabangiame bute peiliu buvo itin sunkiai sužalotas informacinių technologijų (IT) sektoriuje dirbęs jaunas verslininkas A.Rapalis. Jam nustatytos durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle.

Medikai į ligoninę iš prabangių apartamentų pristatė ir 17-metį vaikiną, kuris taip pat buvo sužeistas peiliu, nustatytos pjautinės žaizdos rankoje bei kojoje.

A.Rapalio būklė buvo itin sunki. Paaiškėjo, kad peiliu jam perrėžta aorta. Vilčių, jog jaunas kaunietis išgyvens, medikai neteikė. Šeštadienio vakare, konstatavus, jog kauniečio smegenys mirusios, jo artimieji priėmė sprendimą atjungti kūną nuo gyvybines funkcijas palaikančios aparatūros.

Tą pačią dieną nuspręsta velionio organus paaukoti donorystei.

Vienijo interneto projektai

A.Rapalis – plačiajai visuomenei mažai žinomas verslininkas. Tačiau su interneto projektais dirbęs vyras – puikiai žinomas lietuviško interneto senbuviams.

Socialiniame tinkle „Facebook“ verslininkas, bendrovės „Elektroniniai sprendimai“ direktorius Ugnius Kiguolis taip pat išreiškė liūdesį: „ATA Aurimai.. Buvai vienas iš TŲ žmonių, kuriuos gerbiau. Viską pasiekei pats, niekas nedavė, nieko nepaveldėjai. Kartu dažnai konkuruodavom, pasikandžiodavom. Didelis tau respektas. Džiaugiuosi, kad teko tave pažinoti.“ 

U.Kiguolis pripažino – keleriais metais jaunesnį A.Rapalį pažinojo labai seniai. Abu kauniečius suvienijo patys pirmieji interneto projektai, ne vienam IT entuziastui vėliau sukrovę nemenką kapitalą.

„Mūsų buvo nedaug, tad vienas kitą neblogai pažinojome ir bendravome. Vėliau mūsų keliai išsiskyrė, kas pasuko į programavimą, kas į darbą su projektais. Tačiau bičiulystė tarp mūsų išliko“, – prisiminė U.Kiguolis.

A.Rapalis ėmėsi svetainių prieglobos (ang.- hosting) verslo, Lietuvoje įkūrė bendrovė „Honstinger“, o Kipre – „Hostinger International Limited“, taip pat keletą bendrovių ir biurų įvairiose pasaulio šalyse.

Nors neturėjo nuosavo duomenų centro, A.Rapalis teikė prieglobos paslaugas visame pasaulyje, o Lietuvoje jo bendrovių veikla buvo minimali.

Regis, šis verslas kauniečiui davė solidžių pajamų. Pasak milijonieriumi vadinamo IT verslo atstovo U.Kiguolio, velionis mėgo brangius ir galingus automobilius, jie tarpusavyje net konkuravo, kuris įsigis brangesnę mašiną. Prabangą mėgęs kaunietis nesistengė tapti plačiai žinomas, pasak bičiulių, jis buvo tarsi šešėlyje.

Apie verslą – ne vien teigiami atsiliepimai

Atsakymo į klausimą, kas praėjusio penktadienio paryčiais įvyko uoliai saugomuose komplekso „Bokštas“ apartamentuose, gali tekti ieškoti ir narpliojant A.Rapalio sukurto verslo užkulisius.

Internete galima rasti ne pačių maloniausių atsiliepimų apie bendrovę „Hostinger“, jos teikiamas paslaugas bei darbuotojų kompetencijos lygį.

Tiek Lietuvos, tiek ir užsienio tinklalapiuose esama nemažai kaltinimų sukčiavimu, pinigų viliojimu prisidengiant nemokamų paslaugų teikimu. Esą  prieglobos paslaugas teikiančių įmonių tinklas iš tiesų skirtas pinigams iš žmonių išvilioti.

„Trečią mėnesį mano blogas nėra matomas vartotojams, nes „Hostinger“ užblokavo paskyrą, informuodama, kad viršytas CPU. Nusikopijuoti failų neleidžia, toliau siunčia „viršytas CPU, linkime sėkmės.“

Dėl Hostinger veiksmų negaliu nei pamatyti savo failų, nei perkelti jų kitur. Atsakymai į užklausas siunčiami formalūs. Prierašus „linkime sėkmės“ ir „malonu, kad galėjome jums padėti“, kai kliento problema per tris mėnesius taip ir neišspręsta, vertinčiau kaip tyčiojimąsi.

Hostingo paslauga buvo nemokama, tačiau, mano vertinimu, klientas negali būti laikomas įkaitu, jam turi būti leista pamatyti, nusikopijuoti savo failus“, – portale „rekvizitai.lt“ dėl bendrovės paslaugų kokybės šių metų gegužę skundėsi klientė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.