Kauno įmonių turtą ugnimi naikino mažamečiai

Policijai pavyko išsiaiškinti, kas Kaune ugnimi sunaikino dviejų bendrovių turtą. Dėl mažamečių vaikų padarytų nusikalstamų veikų teks atsakyti jų tėvams.

Žaisdami su degiu skysčiu mažamečiai vaikai Kaune sukėlė du gaisrus.
Žaisdami su degiu skysčiu mažamečiai vaikai Kaune sukėlė du gaisrus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2015, 4:09 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:40 PM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Pirmasis ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai balandžio 21 dieną apie 19 valandą Kaune, Partizanų g. 15, buvo padegtas uždarajai akcinei bendrovei priklausantis turtas: durys, vidaus apdaila, vaizdo stebėjimo kamera ir kt.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai, kurie žaidė su degiu skysčiu bei rastu žiebtuvėliu. Jie padegė greta įmonės patalpų ant žemės padėtą automobilio sėdynę, nuo kurios gaisras išplito į šalia esančias minėtos įmonės patalpas.

Antrasis ikiteisminis tyrimas pradėtas Kauno apskr. VPK Kriminalinių tyrimų valdybos Nusikalstamų veikų registravimo skyriuje gavus pareiškimą apie tai, kad gegužės 9-ąją apie 14 valandą uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje, esančioje Kaune, Briedžių takas 4C, gaisro metu apgadinti kieme sandėliuoti plastikiniai langų profiliai.

Šio tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad gaisrą sukėlė du mažamečiai vaikai. Paaiškėjo, kat tai tie patys, kurie gaisrą sukėlė balandžio 21-ąją.

Abiejų ikiteisminių tyrimų metu pasitvirtinus duomenims, kad gaisrą sukėlė mažamečiai, bus sprendžiamas jų tėvų atsakomybės klausimas.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities policija ragina tėvus dar kartą savo mažamečiams vaikams priminti apie saugų elgesį namuose, kieme, gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.