Klaipėdoje į kaltinamųjų suolą sės dvi plėšikės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atskleidė 2015 m. vasario mėn. uostamiestyje įvykdytą plėšimą.

Nusikaltimą moterys įvykdė Klaipėdoje, Debreceno gatvės daugiabutyje.<br>Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.
Nusikaltimą moterys įvykdė Klaipėdoje, Debreceno gatvės daugiabutyje.<br>Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 7:39 PM

Šių metų vasario 11 dieną, dienos metu, Klaipėdoje, Debreceno g., daugiabučio laiptinėje, panaudojant žmogui sužaloti skirtus daiktus – ašarines dujas bei medinę lazdą, buvo užpulta vienos uostamiesčio įmonės, teikiančios pensijų ir kitų išmokų gyventojams pristatymo paslaugas, darbuotoja. Nustatyta, kad nusikaltimą įvykdė dvi Klaipėdos miesto gyventojos. Viena iš jų – jau anksčiau ne kartą teista 1979 m. gimusi klaipėdietė. Ji sugalvojo veiksmų planą, o būtent – iš anksto parūpino priemones – įsigijo dujų balionėlį bei medinę lazdą. Be to, ši mergina rengiamo plėšimo dieną telefonu susisiekė su nuolat jai pašalpą atnešančia darbuotoja (nukentėjusiąja), siekdama išsiaiškinti, kurią valandą ji atvyks su pensijoms ir pašalpoms skirtais pinigais į daugiabutį, kuriame pati gyvena. Nusikaltimo bendrininke tapo kartu su šia klaipėdiške gyvenanti 1978 m. gimusi už nužudymą anksčiau teista uostamiesčio gyventoja. Įvykio vietoje buvo rasta bei paimta lazda, kuria apiplėšimo metu buvo sužalota nukentėjusioji. Po nusikaltimo dėl galvos sumušimo nukentėjusioji kreipėsi į ligoninę, jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Suplanuoto nusikaltimo plėšikės nebaigė dėl nuo jų valios nepriklausančių aplinkybių, kadangi nukentėjusioji sugebėjo pasipriešinti, o daugiabučio gyventojai, išgirdę pagalbos šauksmą, atskubėjo padėti. Įtariamosios tuo metu pabėgo, iš nukentėjusios pagrobusios tik pluoštą išmokų kvitų. Turėtų grynųjų pinigų įtariamosioms iš nukentėjusiosios pagrobti nepavyko. Abiems uostamiesčio gyventojoms pareikšti įtarimai. Moterims paskirtos švelnesnės nei suėmimas kardomosios priemonės. Už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.