Pedofilijos burbulo pūtėja įklimpo bylose, jos turtas areštuotas

Kauno apylinkės teismas pirmadienį atmetė Laimutės Stankūnaitės dukteriai atstovaujančio advokato Egidijaus Grigaravičiaus prašymą areštuoti Kedžių ir Venckų kaimynės, jų aršios šalininkės Olgos Girdauskienės namą, esantį Garliavoje.

O.Girdauskienė (nuotr.) neigia savo kaltę poveikio L.Stankūnaitės dukters byloje, tačiau teisėsauga surinko įrodymus, jog ji mokė vaiką meluoti apie tariamus pedofilus.<br>LR nuotr.
O.Girdauskienė (nuotr.) neigia savo kaltę poveikio L.Stankūnaitės dukters byloje, tačiau teisėsauga surinko įrodymus, jog ji mokė vaiką meluoti apie tariamus pedofilus.<br>LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jun 8, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 6:47 PM

Poveikiu L.Stankūnaitės 11 metų dukrai kaltinamos 64 metų O.Girdauskienės nekilnojamas turtas yra areštuotas kitoje byloje, susijusioje su tariamos pedofilijos istorija.

Todėl antrą kartą areštuoti to paties turto nebėra prasmės, nusprendė poveikio bylą nagrinėjantis teisėjas Rimantas Sipavičius.

Nukentėjusios mergaitės atstovai pateikė 30 tūkst. eurų ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Areštuoti turtą paprašyta baiminantis, jog kaltę neigianti O.Girdauskienė gali parduoti jai priklausantį turtą ir vengti atsiskaityti, jei būtų priteista neturtinė žala.

Klonio gatvėje gyvenanti O.Girdauskienė tikino teismą, jog nuosavo namo ji niekam nesiruošia parduoti.

O.Girdauskienė tariamo pedofilijos skandalo įkarštyje neatsitraukdavo nuo mergaitės, tuo metu gyvenusios Garliavoje pas savo tetą Neringą Venckienę.

Teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tris pedofilus.

Už aktyvų palaikymą kaimynei buvo atlyginta. N.Venckienė, tapusi Seimo nare, įdarbino O.Girdauskiene savo padėjėja, bet kai buvusi teisėja pabėgo į užsienį, kaimynė darbo neteko.

„O.Girdauskienė lenkdavo mergaitę kalbėti tai, kas buvo naudinga prieš L.Stankūnaitę kovojusiai pusei. Tai buvo nuolatinis, nuoseklus, kryptingas poveikio darymas. Vaikas patyrė didelį spaudimą“, – pasakojo advokatas E.Grigaravičius.

Per šį tyrimą buvo apklausta ir mažametė. Mergaitė pakankamai protingai ir išsamiai pasisakė apie jai darytą poveikį.

Byloje taip pat liudijo buvę Kedžių šalininkai Vitalijus Keršis ir Marius Kuprevičius. Vėliau jie atsiribojo violetinės minios supratę, kad tapo įžūlaus manipuliavimo įrankiais.

Neseniai prie poveikio bylos buvo prijungtas L.Stankūnaitės dukters laiškais, kuriame ji savo kankintojais įvardijo ne tik N.Venckienę, pastarosios tėvus, bet ir O.Girdauskienę.

O.Girdauskienei už poveikį mergaitei gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas, viešieji darbai arba laisvės atėmimas iki dviejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.