Vagišių išdavė tarp vogtų daiktų palikti jo dokumentai

Per kelias valandas Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai ne tik nustatė, bet ir surado negyvenamą sodybą Kibyšių kaime apvogusius devyniolikametį vietos gyventoją ir šešiolikmetį merkiniškį.

Grįžęs į policijos komisariatą, pareigūnas netrukus pro langą pamatė gatve einantį ta vagyste įtariamą asmenį<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Grįžęs į policijos komisariatą, pareigūnas netrukus pro langą pamatė gatve einantį ta vagyste įtariamą asmenį<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2015-06-12 18:49, atnaujinta 2017-11-22 19:28

Šešiasdešimtmetis varėniškis pasiskundė, kad pro išdaužtą lango stiklą buvo įsibrauta į jam priklausantį namą, o išlaužus spynos užraktą – ir į garažą. Vagys išsinešė įvairiausių daiktų – muzikinį centrą „Samsung“, žiūronus, krūmapjovę „Husqvarna“, kirvį „Fiskars“, elektrinė grąžtą „Skil“, akumulaitorinį suktuką „Enkel“ ir kitus.

Nedelsdami pareigūnai nuvyko apžiūrėti sodybos ir netoli jos krūmuose rado paslėptą vagių grobį. Tarp daiktų jie aptiko ir vieno policijai gerai žinomo asmens paliktus dokumentus.

Grįžęs į policijos komisariatą, pareigūnas netrukus pro langą pamatė gatve einantį ta vagyste įtariamą asmenį, linksmai besišnekučiuojanti su draugu, taip pat gerai žinomu policijai.

Tuoj pat jei abu buvo sulaikyti. Devyniolikametis Kibyšių kaimo gyventojas D.K. ne kartą teistas už vagystes, plėšimus ir išžaginimą bandė priešintis gatvėje ir jau uždarytas į areštinę sulaužė stalą.

Šešiolikametis jo merkiniškis bičiulis – patyręs vagis ir plėšikas. Praėjusį mėnesį jis Varėnoje ir Druskininkuose užpuolė gatvėje einančias moteris ir jas apiplėšė, bet kaip nepilnametis buvo paliktas laisvėje.

Ir po šios apklausos dėl tos pačios priežasties paleistas, paskyrus kardomąsias priemones. D.K. pavogtus daiktus parduodavo, nusipirkdavo seną automobilį ir net neturėdamas teisės vairuoti važinėdavo, kol policijos pareigūnai jį sulaikydavo.

Netrukus tokiu pat būdu įsigydavo kitą automobilį. Penktadienio teismo bus prašoma leisti jį suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.