Girtas mažeikiškis suvažinėjo pievoje gulėjusį draugą

Telšių apskrities policijos pareigūnai baigė tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 33 metų vyras kaltinamas dėl draugo žūties.

Telšių apskrities policijos pareigūnai baigė tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 33 metų vyras kaltinamas dėl draugo žūties.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Telšių apskrities policijos pareigūnai baigė tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje 33 metų vyras kaltinamas dėl draugo žūties.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-19 14:16, atnaujinta 2017-10-30 07:05

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, šių metų vasario 28 dieną, apie 20 val. 16 min., Mažeikių r., Grūstės kaime, „Dainų“ slėnyje šventusios kompanijos išgertuvės baigėsi mirtimi – neblaivus (nustatytas 1,55 promilių girtumas) 33 metų Mažeikių rajono, Skėrių kaimo gyventojas automobiliu „Audi 100“ mirtinai sužalojo 41-erių draugą.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dėl įvykio atliko ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad vairuodamas automobilį apsvaigęs nuo alkoholio, pilietis nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, kad nekeltų pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų turto saugumui ir aplinkai bei važiuodamas per pievą užvažiavo ant gulinčio neblaivaus draugo, kuris nuo mechaninės asfiksijos suspaudus krūtinės ląstą, mirė įvykio vietoje.

Tyrimą atlikę pareigūnai, bylą perdavė teisminiam nagrinėjimui.

Kaltinimai dėl asmens žūties pareikšti 33-iejų automobilio vairuotojui, kuriam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.