Švedijos pareigūnai neranda įkalčių, įrodančių lietuvių kaltę

Švedijos pareigūnams nepavyksta rasti įrodymų, galinčių susieti įtariamuosius iš Lietuvos su 17-metės švedės nužudymu. Švedijoje ši byla paskelbta ypač slapta.

Broliai Bilevičiai kaltinami žiauriu nužudymu.<br>„Facebook „ nuotr.
Broliai Bilevičiai kaltinami žiauriu nužudymu.<br>„Facebook „ nuotr.
Broliai Bilevičiai kaltinami žiauriu nužudymu.<br>„Facebook „ nuotr.
Broliai Bilevičiai kaltinami žiauriu nužudymu.<br>„Facebook „ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaida Meidutė-Strazdauskienė, LRT Radijas, LRT.lt

Jun 21, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 1:04 AM

Švedijos kriminalistai dirba greitai ir didelėmis pajėgomis bandydami sudėlioti įvykių eigą 17-metės Lisos Holmes nužudymo byloje, tačiau iki šiol nepavyko rasti techninių įrodymų, galinčių susieti įtariamuosius lietuvius su žmogžudyste. Apklausta daugiau kaip 100 žmonių, paimti kelių kitų vyrų apylinkėje DNR mėginiai, tačiau advokatams vis dar nepateiktos išvados dėl merginos mirties laiko ir priežasties.

Kriminologijos profesorius Leifas Perssonas sako abejojantis lietuvių kalte ir šią žmogžudystę laiko tipiniu vieno žmogaus nusikaltimu, kurie dažniausiai siejami su lytine prievarta.

Anot profesoriaus, ant aukos kūno lieka neginčijamų įrodymų, tokių kaip DNR ir pirštų atspaudai, tačiau įtariamų lietuvių advokatai jokių žinių apie tai dar nėra gavę.

Teismas šią byla paskelbė ypač slapta. Advokatams uždrausta atskleisti detales net savo klientams, o tai praktikoje reikštų negalėjimą pagrįstai atsakyti į prokuroro teikiamus kaltinimus. Prokurorui nepateikus svaresnių įrodymų vėliausiai iki antradienio, įtariamoji žmogžudystės slėpimu lietuvė turės būti paleista į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.