Ieškomas jaunuolis pareigūnams: „Nesinervinkit ir palaukit“

Pareigūnų sulaikytas metus nuo teisėsaugos slapstęsis vaikinas apsidžiaugė, kad pagaliau viskas baigėsi, nes toks gyvenimas jį užknisęs. Vienerius metus ir keturis mėnesius pataisos namuose už vagystes praleisti turėsiantis 22 metų Joniškio gyventojas Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų sulaikytas buvo birželio 18 d. Tauragėje.

Pareigūnų sulaikytas metus nuo teisėsaugos slapstęsis vaikinas apsidžiaugė, kad pagaliau viskas baigėsi.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pareigūnų sulaikytas metus nuo teisėsaugos slapstęsis vaikinas apsidžiaugė, kad pagaliau viskas baigėsi.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-22 12:50, atnaujinta 2017-10-29 22:36

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, nuo bausmės atlikimo joniškietis pradėjo slapstytis praėjusių metų vasarą, kai tik įsiteisėjo teismo nuosprendis. Dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę jam pradėtas net ikiteisminis tyrimas. Pastaruoju metu vaikinas rezidavo Tauragėje, išsinuomotame bute.

Nors sulaikytas jis ir apsidžiaugė, kad baigėsi slapstymosi periodas, bet jo atvažiavusiems kriminalistams iš pradžių durų atidaryti nenorėjo. Tačiau išėjęs į balkoną stengėsi pareigūnus nuraminti.

„Nesinervinkit ir palaukit, kol aš apsirengsiu“, – mestelėjo tokią žinutę pareigūnams ir dingo bute.

Po kurio laiko jis vėl pasirodė balkone. Šįkart pranešė, kad nesiruošia niekur eiti, nes jam reikia pailsėti ir dar pasidžiaugti laisve.

Tačiau laisve jis džiaugėsi nebeilgai. Kai patrulių iškviesti ugniagesiai pradėjo brazdinti durų pjovimo prietaisais ir į derybas pakviesta ieškomojo pusseserė patvirtino, kad juokai menki, joniškietis pareigūnams pasidavė. Jam teks atlikti ne tik už vagystes paskirtąją vienerių metų ir keturių mėnesių bausmę, bet ir išklausyti dar vieną teismo nuosprendį – už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę. O už tai Baudžiamasis kodeksas numato arba baudą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šią sulaikymo operaciją stebėję devynaukščio, kuriame butą nuomojosi ieškomasis, gyventojai lengviau atsikvėpė, pamatę pareigūnų su antrankiais išvedamą vaikiną – vadinasi, gaisro nėra, nes išvydę atvažiuojančius ugniagesius, karštligiškai ir nesėkmingai vis bandė išsiaiškinti, kas dega ir kur dega, tačiau šaltakraujiškai toliau tebestovėjo savo balkonuose, visai nesirūpindami, gal kam reikalinga jų pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.