Trys jaunuoliai taksistą darkė lyg žvėrys

Žiauriai susidoroję su taksi vairuotoju, o po to linksminęsi trys jaunuoliai iš Noriškių kaimo (Plungės r.) laisve džiaugėsi neilgai – praėjus trims paroms po nusikaltimo jie buvo sukaustyti antrankiais.

Nusikaltėliai nužudė K.Benesevičių, o šį automobilį, kuriuo jis važinėjo, sudaužė atsitrenkę į pakelės medį.<br>G.Pilaičio ir E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Nusikaltėliai nužudė K.Benesevičių, o šį automobilį, kuriuo jis važinėjo, sudaužė atsitrenkę į pakelės medį.<br>G.Pilaičio ir E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Pirmadienį į teismą Klaipėdoje atvestus žiauriu taksi vairuotojo nužudymu įtariamus Plungės rajono gyventojus V.Uznį, V.Jogminą ir J.Gečą buvo leista suimti.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pirmadienį į teismą Klaipėdoje atvestus žiauriu taksi vairuotojo nužudymu įtariamus Plungės rajono gyventojus V.Uznį, V.Jogminą ir J.Gečą buvo leista suimti.<br>G.Pilaičio nuotr.
Nusikaltėliai nužudė K.Benesevičių, o šį automobilį, kuriuo jis važinėjo, sudaužė atsitrenkę į pakelės medį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Nusikaltėliai nužudė K.Benesevičių, o šį automobilį, kuriuo jis važinėjo, sudaužė atsitrenkę į pakelės medį.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Teismas leido suimti įtariamuosius.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jun 23, 2015, 11:51 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:40 PM

Plungės pakraštyje esančią Prūsalių gyvenvietę sukrėtė kraupi žinia.

Sekmadienį tapo aišku, kad prieš kelias dienas mįslingai pradingęs 57 metų taksistas Kazimieras Benesevičius buvo žiauriai nužudytas – su juo susidorojo trys gretimame kaime gyvenantys 19–22 metų jaunuoliai.

Buvo atleistas iš darbo

Paskutinį kartą Prūsaliuose gyvą K.Benesevičių kaimynai matė trečiadienio vakarą.

Tą dieną jis buvo atvykęs į Plungę pas savo darbdavį Juozą Rupeiką ir paprašė duoti automobilį.

Plungiškis kartu su žmona valdo dvi taksi paslaugas teikiančias įmones.

Vienoje jų daugiau nei pusmetį dirbo ir K.Benesevičius.

J.Rupeika neslėpė, kad darbuotojas jis buvęs nekoks: „Dvi savaites dirbdavo, o po to dviem savaitėms užgerdavo ir darbe nesirodydavo.

Ruošėmės jį atleisti, bet jis pastaruoju metu sirgo.“

Trečiadienį atėjęs K.Benesevičius pats parašė pareiškimą išeiti iš darbo savo noru, tačiau paprašė vienai dienai duoti jam automobilį – teigė turįs kažkokių savo reikalų.

Vyriškis išvažiavo J.Rupeikos žmonai priklausančiu automobiliu „Audi A6“, kuris pagal panaudos sutartį priklausė įmonei.

Automobilį rado sudaužytą

Automobilį K.Benesevičius turėjo grąžinti trečiadienį vakare.

Jo nesulaukę verslininkai jam mėgino prisiskambinti telefonu, kvietė radijo ryšiu, tačiau nesėkmingai.

Kitą rytą J.Rupeika sužinojo, kad jo žmonos automobilis rastas įsirėžęs į medį už 20 kilometrų esančiame viename Rietavo rajono kaime.

Kaimyninio rajono pareigūnai šį įvykį įvertino kaip avariją – manė, kad ją padaręs vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos. Tad automobilis buvo atiduotas savininkui.

Iš pradžių J.Rupeika irgi pamanė, kad neblaivus vairuotojas įsirėžė į medį, išsigandęs pabėgo ir dabar slapstosi.

Ant vairuotojo sėdynės radęs kraujo dėmių jis skambino greitajai pagalbai, bet paaiškėjo, kad į avarijos vietą medikų niekas nekvietė.

Ketvirtadienio rytą J.Rupeika nuvažiavo į Prūsalius, bet K.Benesevičius namuose nenakvojo, o jo duktė nieko negalėjo pasakyti. Ji tik paaiškino, kad tėvas trečiadienį pavakare išvažiavo, pasakęs, jog dirbs per naktį.

Mašinoje rado kraujo dėmių

Atidžiau apžiūrėjęs mašiną verslininkas kraujo pamatė ir ant galinės sėdynės, o ją dengęs sukruvintas apklotas buvo įmestas į bagažinę. Buvo nuplėštas radijo stoties ragelis, nebeliko taksi plafono.

„Supratau, kad čia kažkas ne taip, o Kazimierui galėjo nutikti didesnė bėda“, – pasakojo J.Rupeika.

Po vairuotojo sėdyne rastą mobilųjį telefoną jis atidavė policijai. Kiek vėliau verslininkas sulaukė pareigūnų klausimo, ar mašinoje jis neradęs kairės kojos bato.

Netrukus jį pasiekė žinia, kad Plungės rajone, Alksnėnų kaimo pievose, šalia kelio Šiauliai–Palanga, rastas užmuštas K.Benesevičius.

Policija tuo metu jau buvo nustačiusi žudikus. Pareigūnai jau buvo gavę informacijos, kad avariją padarė ne K.Benesevičius, o kažkokie jaunuoliai.

Parodė, kur išmetė kūną

Kriminalistai greitai nustatė, jog svetimu automobiliu į medį rėžėsi anksčiau teistas ir vos prieš 2 mėnesius iš kalinimo vietos grįžęs 19 metų Vilius Uznys ir taip pat neseniai į laisvę paleistas dvejais metais vyresnis jo kaimynas Vytautas Jogminas.

Netrukus tapo žinoma ir trečiojo avarijos dalyvio asmenybė – 22 metų Julius Gečas iš to paties kaimo.

Šeštadienį sulaukę dukters pareiškimo apie dingusį tėvą ir žinodami, kad su jo turėta mašina avariją padarė teisti jaunuoliai, pareigūnai iš karto pradėjo galvoti apie kraupiausią įvykių scenarijų.

Jaunuolių ilgai nepavyko sulaikyti, nes jie linksminosi šeštadienį vykusioje Plungės šventėje.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį namuose buvo sulaikyti V.Uznys ir V.Jogminas. Paryčiais namo grįžo ir J.Gečas.

Dar šeštadienio naktį apklausiami įtariamieji prisipažino sumušę taksistą ir parodė, kur jį išmetė iš mašinos. Tačiau vairuotojas jau buvo miręs.

K.Benesevičius buvo taip smarkiai sumuštas, kad vakar į apklausą jo dukterį išsikvietusi Plungės komisariato tyrėja nesiryžo rodyti lavono nuotraukų.

Draugas siuntė pas žudikus?

Kaip pasakojo žuvusiojo kaimynai, gretimame name gyvenantis taip pat taksistu dirbantis geras jo draugas trečiadienį pasiūlė perimti jo gautą užsakymą.

K.Benesevičius sutikęs. Matyt, šiam uždarbiui jis pasiprašė duoti jam taksi automobilį.

Pasak vieno kaimyno, draugas jam skambinęs apie 17 valandą ir norėjęs perduoti dar vieną užsakymą, tačiau atsiliepęs K.Benesevičius jam atsakęs, kad šiuo metu yra užsiėmęs ir negali kalbėti.

Dar po valandos jis telefonu nebeatsiliepė.

„Štai ir kalbame su jo draugu: ar Kazys nebus jo išgelbėjęs nuo nelaimės?

Nors jo draugas yra stambus vyras, piemenys taip lengvai su juo nebūtų susidoroję. O štai Kazimieras buvo smulkaus kūno sudėjimo“, – pasakojo nužudytojo kaimynas.

Kokį iškvietimą K.Benesevičiui buvo perdavęs jo draugas, policija neatskleidžia, tačiau, pirminiais duomenimis, trys girti jaunuoliai K.Benesevičiaus vairuojamą taksi susistabdė Plungės centre.

Nusprendę vairuotoją apiplėšti, jie už Plungės paprašė jo sustoti, išvilko iš mašinos ir žiauriai sumušė.

Po to krauju plūstantis vyras buvo įgrūstas ant mašinos galinės sėdynės ir, kiek pavažiavus Kretingos pusės link, išmestas pakelėje.

Vėliau girti jaunuoliai Rietavo savivaldybės ribose nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į medį. Skubėdami iš įvykio vietos jie mašinos daiktadėžėje paliko ir K.Benesevičiaus nedidelę rankinę, kurioje buvo dokumentai ir pinigų.

Laisvėje ilgai neišbuvo

Žinia apie žmogų nužudžiusius kaimo gyventojus Noriškių kaime pasklido akimirksniu.

„Niekuomet nepasakyčiau, kad V.Uznys galėjo užmušti žmogų“, – stebėjosi netoli gyvenanti moteris.

V.Uznys yra iš didelės šeimos. Jo tėvas augina keturis vaikus. Dar tris mirus žmonai į šeimą atsivedė jo sugyventinė.

Šeima glaudžiasi nuomojamame namo tvarte, kurio vienas galas yra išmūrytas plytomis ir pritaikytas gyventi.

Vakar nekalbūs jo broliai patvirtino, kad apie vidurnaktį Vilių išsivedė policija. Bet ši žinia jų labai nenuliūdino, nes su iš kalėjimo grįžusiu namiškiu vaikai mažai bendravo.

„Jis, vienaip ar kitaip, būtų atsidūręs nelaisvėje. Vilius už vagystę buvo gavęs 4 metus ir 4 mėnesius kalėjimo, o į laisvę buvo paleistas atsėdėjęs trejus metus. Bet jis nesilaikė nustatyto režimo ir vakarais policija jo dažnai nerasdavo namie.

Kaip tik birželio 22 dieną jį teismas vėl turėjo pasodinti“, – porino paauglystės sulaukęs netikras jo brolis.

„Išgėrus jam galva pavažiuodavo. Užtekdavo išgerti alaus, ir jis tapdavo agresyvus, prie visų imdavo kabinėtis. Jis buvo ir motiną sumušęs, bandė kelti ranką ir prieš jos sugyventinį“, – taip apie kitą įtariamąjį V.Jogminą pasakojo jo kaimynai.

Ramybė kaimynams baigėsi Vytautui sugrįžus iš kalėjimo. Bute prasidėjo išgertuvės su draugais.

Dviejų aukštų daugiabučiame name V.Jogminas gyveno motinos bute. Ji pati su sugyventiniu netoliese glaudėsi atskirai kažkokioje pašiūrėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.