Šeimoje smurtaujantis vyras smogė ir policijai

Agresyvus, ūmaus būdo, bet darbštus ir labai mylintis dukteris – taip Elektrėnų savivaldybės Krokšlių kaimo gyventojai apibūdina 53 metų Stanislovą Stankevičių, kuris su kirviu užpuolė policijos pareigūnus ir sudegino jų tarnybinį automobilį.

Padegto Elektrėnų policijos automobilio nebeįmanoma suremontuoti.
Padegto Elektrėnų policijos automobilio nebeįmanoma suremontuoti.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jun 25, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:42 PM

Netikėtai pasibaigęs konfliktas, po kurio Elektrėnų policija liko be tarnybinio automobilio, kilo, kai pareigūnai ir Vaiko teisių tarnybos atstovai buvo atvažiavę paimti S.Stankevičiaus vaikų ir buvusios žmonos Ritos.

S.Stankevičiaus teises į dukteris teismas apribojo prieš ketverius metus, o jo sutuoktinė Rita su mergaitėmis buvo apgyvendinta netoli Elektrėnų esančiame Pakalniškių reabilitacijos centre.

Tokių griežtų priemonių imtasi neapsikentus nuolatinių Stankevičių namuose vykusių barnių ir muštynių, per kurias kentėdavo ne tik Rita, bet ir dvi mažametės mergaitės.

„Rita pas mus atvyko tragiškos būklės, patyrusi daug sužalojimų, nuo jų beveik apkurtusi. Vaikai taip pat buvo labai apleisti, beveik nekalbėjo, dantukai buvo išpuvę“, – pirmąjį įspūdį apie motiną ir jos dukteris prisiminė Elektrėnų socialinės reabilitacijos centro direktorė Edita Kizlienė.

Senų įpročių neatsisakė

Nors motinai ir jos dukterims buvo sudarytos sąlygos pradėti naują gyvenimą, Ritai ši užduotis, atrodo, buvo per sunki.

Kaip pasakojo Stankevičių kaimynai, anksčiau daug gėrusi ir vaikais nesirūpinusi moteris savo įpročių neatsisakė ir reabilitacijos centre.

„Jai tie vaikai nerūpėjo. Kai čia gyveno, mėnesiais dingdavo, gerdavo, vaikų nežiūrėjo, valkiojosi pakampėmis.

Dabar, kiek žinome, tą patį daro. Stasys tais vaikais visada rūpinosi, o ne ji“, – pasakojo Krokšlių kaimo gyventojai.

Grįžo pas buvusį vyrą

Rita ne tik neatsisveikino su buteliu, bet ir nenutraukė santykių su prieš ją smurtavusiu vyru. Moteris ne tik leido dukterims su juo matytis, bet ir pati mielai puldavo jam į glėbį.

Taip ji pasielgė ir praėjusį sekmadienį – savavališkai su vaikais išėjo iš reabilitacijos centro ir grįžo į Krokšlių kaime esančią apleistą trobą, kurioje nėra tinkamų sąlygų vaikams auginti – vienai mergaitei teko miegoti lovoje kartu su motina, o kitai glaustis prie tėvo.

Nusprendė atimti vaikus

Sužinojusios, kad Rita su vaikais pabėgo iš reabilitacijos centro, Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojos ir Pakalniškių reabilitacijos centro direktorė pirmadienį nusprendė vaikus iš asocialios aplinkos paimti.

Moterys žinodamos, kad ir anksčiau S.Stankevičius nenoriai išsiskirdavo su paviešėti pas jį atvykstančiomis dukterimis, pagalbos paprašė Elektrėnų policijos.

Paimti vaikų į Krokšlių kaimą visi atvyko dviem policijos automobiliais.

Į vieną jų buvo įsodintos ir išvežtos abi mergaitės, o automobiliu „Mitsubishi Pajero Sport“ atvykęs pareigūnas liko laukti, kol į kelionę susiruoš Rita.

Puolė pareigūną su kirviu

Pareigūnas moters laukė prie savo automobilio, kai iš namo išlėkė įsiutęs S.Stankevičius.

Vyras stvėrė ant medinės trinkos buvusį kirvį ir užsimojo juo prieš policininką.

Šis nestovėjo rankų sudėjęs, bandė gintis, sulaikyti S.Stankevičių, tačiau pastarasis buvo greitesnis – šliūkštelėjo benzino ant pareigūnų automobilio ir jį padegė.

Uždėti antrankius S.Stankevičiui pavyko tik tada, kai į sodybą atvyko mergaites išvežęs pareigūnas. Jį kolega išsikvietė paskambinęs telefonu.

Padegėjui gresia nelaisvė

S.Stankevičius buvo išvežtas į policijos komisariatą ir uždarytas į areštinę. Vyras buvo neblaivus – 1,26 promilės alkoholio.

Nors gesinti degančio automobilio buvo atsiųsti du ugniagesių automobiliai, iš 2006 metais pagamintos mašinos liko tik metaliniai griaučiai.

Pasak Elektrėnų policijos komisariato viršininko Andžejaus Grudinskio, automobilio suremontuoti neįmanoma.

Sudegė ne tik salonas, bet ir visa automobilyje sumontuota policijos įranga, viduje buvę tarnybiniai dokumentai.

Koks nuostolis padarytas Elektrėnų policijai, dar skaičiuojama.

Atlyginti nuostolius turės S.Stankevičius, kuriam gresia ne tik piniginis ieškinys, bet ir laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.