Girtą dviratininką sutramdė tik elektrošoku

Žagarės gyventojas atšventė darbo savaitės pabaigą taip, kad jam važiuoti dviračiu buvo lengviau nei eiti. Girto penkiasdešimtmečio kelionė baigėsi Joniškio areštinėje.

Girtas dviratininkas bus teisiamas už pasipriešinimą pareigūnams, be to, jam teks mokėti ir baudą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Girtas dviratininkas bus teisiamas už pasipriešinimą pareigūnams, be to, jam teks mokėti ir baudą.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 27, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:02 AM

Penktadienį Žagarės pašonėje prasidėjo festivalis „Kilkim žaibu“, o policijos pareigūnai šiame mieste sustiprino kontrolę. Vienas patrulių ekipažas tikrino, ar vairuotojai nevairuoja apsvaigę.

Tačiau problemų kilo ne dėl festivalio dalyvių. Apie 16.50 val. pareigūnai pamatė atvinguriuojantį dviratininką. Jo viražai buvo tokie iškalbingi, kad patruliams nekilo abejonių – vyriškis yra girtas.

Sustabdytas žagarietis nesijautė padaręs ką nors neleistina, todėl pasipiktinimą policininkų darbu išreiškė keiksmažodžių tirada. Patruliai perspėjo, kad už chuliganišką elgesį gali tekti atsakyti, bet vyriškis nenurimo.

Bandant sulaikyti girtą vyrą kilo nemenkas apsistumdytas – pažeidėjas trenkė vienam pareigūnui į krūtinę, elgėsi itin agresyviai, todėl patruliams teko chuliganą tramdyti elektrošoku. Netrukus paaiškėjo, kodėl žagarietis toks narsus – alkoholio matuokliu jam nustatytas vidutinis girtumas (2,39 promilės). Girtumas laikomas sunkiu, kai alkoholio kiekis viršija 2,5 promilės.

Pareigūnams priešinęsis vyriškis ne tik uždarytas į areštinę. Jam teks atsakyti už pasipriešinimą pareigūnams. Už šį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais, bauda arba įkalinimu iki trejų metų.

Be to, Žagarės gyventojui teks mokėti baudą už važiavimą dviračiu išgėrus. Už šį pažeidimą įstatymas numato 144–202 eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.