18-metį nušovusio pasieniečio bylą perėmė kriminalinė policija

Lietuvos kriminalinės policijos biuras (LKPB) iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato perėmė ikiteisminį tyrimą dėl Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūno, panaudojusio tarnybinį ginklą, persekiojant kontrabanda įtariamus asmenis.

Tyrimą dėl pasieniečio, panaudojusio tarnybinį ginklą, perima Lietuvos kriminalinės policijos biuras.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Tyrimą dėl pasieniečio, panaudojusio tarnybinį ginklą, perima Lietuvos kriminalinės policijos biuras.<br>L.Rekevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 3:46 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:46 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, tyrimas perimant atsižvelgiant į bylos sudėtingumą, rezonansą, praktikos formavimą. Jį kontroliuos Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Kaip jau ne kartą buvo skelbta, praėjusį ketvirtadienį pasieniečiams bandant sulaikyti kontrabandininkus ir jų talkininkus, šie nepakluso pareigūnams ir bandė sprukti. Vienas automobilis po kiek laiko taranavo pasieniečių mašiną ir atsidūrė griovyje. Mašinoje rasta cigarečiu, ja važiavę asmenys buvo sulaikyti.

Tuo tarpu automobilis „Peugeot 607“ spruko toliau. Po perspėjamųjų šūvių į orą, pasieniečiai paleido kelis šūvius į padangas. Dideliu greičiu lekiant miško keliukais, viena kulka pataikė į automobilio galą ir sunkiai sužalojo ant galinės sėdynės sėdėjusį 18-metį E.Balčių. Vėliau jis ligoninėje mirė.

Po šio incidento prezidentė Dalia Grybauskaitė viešai ir griežtai sukritikavo pasieniečius, o ginklo panaudojimą pavadino pertekliniu. Jos žodžiai visuomenėje sukėlė didelį nepasitenkinimą, kritikos strėlių dėl skuboto pasisakymo sulaukė ir pati prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.