Šlykštų vaizdą matęs vyras Panevėžio policijos taip ir nesulaukė

Panevėžio policija priversta teisinti ir aiškintis, kodėl nesugebėjo tinkamai reaguoti į miesto gyventojo pranešimą apie girtaujančius ir viešai besišlapinančius asmenis miesto parke. Panevėžiečiui buvo paaiškinta, kad policija nevažiuos, nes turi svarbesnių reikalų.

Šlykštų vaizdą matęs vyras Panevėžio policijos taip ir nesulaukė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Šlykštų vaizdą matęs vyras Panevėžio policijos taip ir nesulaukė.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2015, 5:48 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 4:06 PM

Kaip pranešė pati Panevėžio policija, miesto dienraštyje „Sekundė“ ketvirtadienį buvo išspausdintas straipsnis „Mažamečių akivaizdoje – pornografinis šou“, kuriame rašoma: „Vaikščiodama po parką V.Armono šeima atkreipė dėmesį į prie vieno suolelio girtaujančią keturių vyrų ir merginos kompaniją. Vaidui su žmona toks vaizdas nepatiko, bet nė nepagalvojo, kokį šoką teks patirti. Vyras pasakoja, kad sėdėjo ant suoliuko ir migdė vežimėlyje mažąją, kai prie jų priėjęs girtas vyriškis pradėjo šlapintis <>.

Matydamas, kad beviltiška tokį mokyti kultūringai elgtis, Vaidas paskambino trumpuoju pagalbos telefonu. Vyras tikina, kad buvo pažadėta atsiųsti policijos ekipažą. V. Armonas pasiliko parke laukti pareigūnų, tačiau šie nepasirodė net po pusės valandos. Visą tą laiką kompanija atsipalaidavusi girtavo.

Vyras pasakoja dar kartą paskambinęs bendruoju pagalbos telefonu. „Man paaiškino, kad policija nevažiuos, turi rimtesnių reikalų. Negi tai normalu? Policija teisinasi mažu finansavimu, bet ar jiems iš tiesų rūpi darbas? Tad nieko keisto, kad viešosiose vietose tokie dalykai vyksta“, – piktinosi Vaidas.“

Po šios publikacijos Panevėžio apskrities policija pripažino, kad pareigūnai, gavę pranešimą apie daromą nusikaltimą, visada privalo reaguoti į iškvietimą, vykti į įvykio vietą ir imtis veiksmų. Reagavimo skubą lemia nusikaltimo pobūdis ir lygis, kuriam jis priskiriamas: A lygis – reagavimas iki 12 min., B lygis – reagavimas iki 20 min., C lygis – reagavimas iki 1 val.

„Straipsnyje minėto įvykio aplinkybės bus tiriamos ir aiškinamasi, ar policijos ir kitų institucijų darbuotojai tinkamai reagavo į gautą pranešimą, ar atliko savo pareigas“, – rašoma Panevėžio policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje