Klaipėdoje neblaivus vyras sviedė plytą į Rusijos konsulatą

Klaipėdoje, prie Rusijos generalinio konsulato pastato, sulaikytas neblaivus 27 metų uostamiesčio gyventojas, sviedęs plytgalį į šios įstaigos vartus. Vyras uždarytas į areštinę.

Girtas vyras Klaipėdoje apgadino Rusijos konsulato vartus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Girtas vyras Klaipėdoje apgadino Rusijos konsulato vartus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 4, 2015, 9:22 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:36 PM

Ketvirtadienį, 19 val. 45 min., prie Rusijos Federacijos konsulato pastato Šermukšnių gatvėje budėjęs policijos pareigūnas per vaizdo stebėjimo kamerą atkreipė dėmesį į šalia slampinėjantį įtartiną vyriškį. 

Išėjęs į gatvę policininkas sutiko konsulato darbuotoją, irgi buvo pastebėjęs  tą patį vyrą. Pasak jo, praeivis nei iš šio, nei iš to į Rusijos konsulato vartus sviedęs šaligatvio plytelę. 

Iškviesti patruliai įtartiną vyrą sulaikė ir nugabeno į policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad Rusijos Federacijos generalinio konsulato rimtį sudrumstė neblaivus uostamiesčio gyventojas Grigorijus.

Per apklausą klaipėdietis nepaaiškino, kas jį taip sujaudino, kad sviedė iš šaligatvio išluptą plytgalį į konsulato vartus. Grigorijus apie politiką nekalbėjo. 

Sulaikytajam nustatytas 2,69 promilės girtumas. Po apklausos vyras uždarytas į areštinę – pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Policijos tyrėjai klaipėdiečio asmens tapatybės ir tautybės kol kas neatskleidžia, tik pasakė, kad jo pavardė yra rusiška.

Uostamiesčio policijos Patrulių rinktinės vadas Igoris Lapinšas šio incidento nesureikšmina: „Įkaušusių asmenų elgesys gatvėse – neprognozuojamas. Gal jam pastato vartai nepatiko? Pats pasakys, kai išblaivės“ . 

Klaipėdoje veikiantis Rusijos Federacijos generalinis konsulatas prieš porą metų iš senosios miesto dalies persikėlė į naujas patalpas.

Panašių chuliganiškų veiksmų prie Rusijos ir kitų konsulatų uostamiestyje  šiemet dar nebuvo užfiksuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.