Paauglio pagrobimo ir prievartavimo byla: suimti 6 iš 7 sadistų

Kauno apylinkės teismas praėjusią savaitę pratęsė šešių 14-mečio kankintojų suėmimo terminą. Šie Kauno ir pakaunės Karmėlavos miestelio gyventojai liks už grotų mažiausiai mėnesį.

Šeši iš septynių paauglio pagrobėjų lieka suimti. Taip nusprendė Kauno apylinkės teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šeši iš septynių paauglio pagrobėjų lieka suimti. Taip nusprendė Kauno apylinkės teismas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 7, 2015, 12:23 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:35 AM

Vienas įtariamasis paauglio pagrobimo ir išprievartavimo byloje, 28 metų vyriškis, išvengė suėmimo. Kauno prokuroras Egidijus Palaima pranešė, jog jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įtariamiesiems – nuo 16 iki 48 metų. Du iš septynių pagrobėjų – nepilnamečiai. Vyriausias kankintojas praeityje teistas už žmogžudystę.

Visuomenėje didelį atgarsį sukėlė nusikaltimas, įvykdytas vėlų liepos 26-osios vakarą, kai grupė paauglių ir suaugusių vyrų Kaune pagrobė paauglį, įgrūdo jį į bagažinę, nuvežė į pakaunės Karmėlavos miestelio apylinkes, ten išprievartavo ir ketino nužudyti – įstūmė į Nerį.

Sulaikyti sadistai anksčiau yra teisti.

Už žmogžudystę teistas vienas pagrobėjų buvo išleistas į laisvę anksčiau laiko, 2014 metais.

Sulaikymo metu jie priešinosi, mėgino pasprukti.

Išaiškėjo, kad keturiolikmetį prievartavo vienas pagrobėjų, o kiti iš jo tyčiojosi, įmetė nuo 6 metrų aukščio skardžio į Nerį.

Nors žiauriai sumuštas ir išniekintas vaikinas gelbėdamasis buvo priverstas perplaukti upę, prokuroro E.Palaimos nuomone, nėra pagrindo teikti įtarimų dėl pasikėsinimo nužudyti. Šiuo metu iškelta byla dėl neteisėto laisvės atėmimo ir išprievartavimo. Už tai gresia iki 10 metų nelaisvės.

Tiesa, E.Palaima neatmetė, jog ikiteisminio tyrimo metu pagrobėjų gaujai gali būti pateikti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti.

Tyrimo metu atskleista ir daugiau nusikaltimų, kuriuos padarė ši gauja. Vaikiną veždami bagažinėje nusikaltėliai Kaune sukėlė avariją, sunkiai sužeidė moterį ir, pabėgę iš avarijos vietos, toliau kankino keturiolikmetį.

Paauglys buvo pagrobtas Kaune, kai išėjo pasivaikščioti su savo bendraamžiu draugu.

Prie dviejų nepilnamečių privažiavo „Volkswagen Golf“, BMW ir „Audi“ automobiliai.

Iš jų iššokę paaugliai ir suaugę vyrai puolė vytis du draugus.

14-mečio bičiulis pabėgo. Įsiutę užpuolikai nusprendė pagrobti bent vieną auką.

Įtariama, kad nusikaltėliai ieškojo keturiolikmečio draugo, su kuriuo jis buvo išėjęs pasivaikščioti, – esą vaikinas jiems buvo skolingas 15 ar 20 eurų. Nepagavę tariamo skolininko, jie pyktį išliejo ant jo draugo.

Vaikinas buvo vežiojamas bagažinėje apie valandą, paskui prie Neries išprievartautas ir nuo skardžio įmestas į upę.

Vienas pagrobėjų norėjo nusileisti į apačią ir jį mirtinai uždaužyti plytgaliu, bet draugai jį sulaikė – tegul kapanojasi.

Tačiau paaugliui pavyko perplaukti per Nerį ir pasiekti krantą, esantį Lapių miestelio apylinkėse. Ten jis pasibeldė į artimiausio namo duris ir sulaukė geraširdžių žmonių pagalbos. Netrukus buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.