Norėjęs pasipelnyti žemaitis krito į balą

Už 100 eurų pardavęs savo bankininkystės duomenis žemaitis gavo špygą – vyras ne tik nesulaukė žadėto užmokesčio, bet ir gavo nemenką skolą, kurią gali tekti atlyginti greitųjų kreditų bendrovėms.

Norėjęs pasipelnyti žemaitis krito į balą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Norėjęs pasipelnyti žemaitis krito į balą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 9, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:01 PM

Į sukčių pinkles pakliuvęs 55 metų vyriškis gyvena Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos Lieplaukės kaime, kur ir su žiburiu nerasi nuolatinio darbo. Tad pažadėtieji 100 eurų tapo masalu patikliam lieplaukiškiui.

Nesulaukęs atlygio, jau kitą dieną pasipiktinęs ir nusivylęs vyriškis kreipėsi į policiją. Lieplaukės gyventojas papasakojo, kad nepažįstamųjų paprašytas savo vardu atidarė banko sąskaitą, kuria leido pasinaudoti naujiesiems draugams.

Pinigų pažadėję nusikaltėliai nesunkiai gavo piliečio elektroninės bankininkystės prisijungimo bei asmens duomenis ir jais pasinaudodami paėmė greitojo vartojimo kreditus. Nieko blogo neįtariančio žemaičio vardu paimti trys kreditai. Bendra suma siekia 2 tūkst. 350 eurų.

Beje, šie pinigai ilgai neužsibuvo nukentėjusiojo sąskaitoje, kadangi juos pasisavino nusikaltimo organizatoriai. Be to, lieplaukiškis sąskaitoje nerado ir 100 eurų, kurie turėjo būti užmokestis už leidimą pasinaudoti jo sąskaita.

Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai įgijo, laikė, realizavo ar panaudojo svetimą mokėjimo instrumentą finansinei operacijai inicijuoti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.