Švenčioniškiai įkliuvo su 3 tūkst. pakelių cigarečių

Švenčionių rajone į pasieniečių rankas pateko 3 tūkst. neteisėtai į Lietuvą atgabentų cigarečių pakelių ir šį krovinį gabenę du vietiniai gyventojai.

Švenčioniškiai įkliuvo su 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.<br>VSAT nuotr.
Švenčioniškiai įkliuvo su 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.<br>VSAT nuotr.
Švenčioniškiai įkliuvo su 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.<br>VSAT nuotr.
Švenčioniškiai įkliuvo su 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:01 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, naktį iš antradienio į trečiadienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai patruliavo ties Švenčionių rajono Strūnaičio kaimu. Turėta žinių, kad čia gali būti mėginama atgabenti neteisėtą krovinį. Netrukus patruliai netoli kelio Papelekis – Kameniškė pastebėjo tris įtartinus asmenis, kurie Sabolnų miško keliuku su ryšuliais rankose traukė į Lietuvos gilumą.

Nešikai, išvydę besiartinančius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir pasileido bėgti. Pasieniečiams pavyko sučiupti du vyrus. Paaiškėjo, kad jie yra Švenčionių gyventojai, 37 ir 41 metų.

Juoda polietileno plėvele aptrauktuose ryšuliuose, prie kurių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, yra 6 gamyklinės rūkalų dėžės. Jose rasti 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Įvykio vietą bei apylinkes apžiūrėjęs kinologas su tarnybiniu šunimi nuo abiejų vyrų sulaikymo vietos Sabolnų miške nusekė maždaug pusantro kilometro iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Pirminiais duomenimis, kontrabandinis krovinys iš kaimyninės šalies buvo tiesiog permestas per sienos liniją.

Po apklausos abu švenčioniškius pasieniečiai paleido.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai vyrams gresia piniginės baudos nuo 2 tūkst. 896 iki 5 tūkst. 792 eurų. Jų gabentos cigaretės laikinai saugomos Ignalinos rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.