Vilnietis išvengė bausmės: protą atėmė alkoholis

Nepakaltinamas dėl girtumo. Tokią išvadą paskelbęs Vilniaus apygardos

Įvykį sunkiai prisimenantis V.Lukaševičius teisme atsiprašė nukentėjusiųjų.<br>D.Umbraso nuotr.
Įvykį sunkiai prisimenantis V.Lukaševičius teisme atsiprašė nukentėjusiųjų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 9, 2015, 4:16 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:34 PM

Du jaunuolius peiliu sunkiai sužalojęs 26 Vytautas Lukaševičius išvengė ir laisvės atėmimo bausmės, ir priverstinio gydymo. VAT nusprendė, jog kino filmų ir kompiuterinių žaidimų apžvalgas įvairiems leidiniams rašantis vilnietis visuomenei nepavojingas.

Aplinkiniams pavojų jis kėlė tik 2013 metų birželio 27-ąją, kai apsvaigęs nuo alkoholio peiliu puolė savo svečius. Dvi ekspertizes atlikę teismo medicinos specialistai nustatė, jog retai geriančiam jaunuoliui nuo didelio alkoholio kiekio išsivystė ūmus trumpalaikis psichikos sutrikimas, dėl to jis negalėjo suvokti savo veiksmų. „Atsiprašau visų, kurie vienaip ar kitaip buvo įtraukti į šią bylą. O labiausiai atsiprašau nukentėjusiųjų“, – paskutiniuoju žodžiu į teismą kreipėsi V.Lukaševičius.

Vilniečiui buvo nelengva prisiminti birželio vakarą, kai jo draugas baigė kolegiją ir jiedu nusprendė tai atšvęsti.

Vaikinai nusipirko po butelį degtinės bei vermuto ir V.Žalakevičiaus gatvėje esančiame bute žiūrėjo filmus.

Draugui nuėjus miegoti, V.Lukaševičius užrakino jį bute, pasiėmė raktus ir išėjo į gatvę. Ten jis sutiko ir į svečius pasikvietė grupę jaunuolių – tris vaikinus ir merginą.

Kompanija kurį laiką kartu linksminosi, žiūrėjo filmus ir grojo gitara. Linksmybės baigėsi, kai iš vieno kambario staiga išėjo V.Lukaševičius, abiejose rankose laikydamas po peilį.

Jis peiliu dūrė į krūtinės sritį Martynui L. Nors jaunuolis patyrė sunkių sužalojimų, jam dar užteko jėgų išbėgti iš kambario, o V.Lukaševičius tuomet puolė Ignotą G. Jam taip pat peiliu buvo durta keturis kartus, du jų – taip pat į krūtinės sritį.

Kambaryje likęs Šarūnas B. nuo užpuoliko apsigynė gitara. Vaikinas iš pradžių išbėgo į balkoną, o po to – į laiptinę. Du sužaloti jo draugai ir mergina slėpėsi vonioje. Į vonios kambarį veržėsi ir įsisiautėjęs V.Lukaševičius, bet mergina užrėmė duris.

Į laiptinę išbėgęs jų draugas iškvietė medikus ir policiją. Net atsidūręs policijos komisariate, V.Lukaševičius nesuvokė, ką padarė.

Prokuroras Liutauras Rudzevičius atkreipė teismo dėmesį į tai, kad V.Lukaševičius pasikėsino nužudyti kelis žmones. Mirties jie išvengė tik bėgdami ir slėpdamiesi nuo užpuoliko.

Tačiau prokuroras sutiko su išvadą pateikusiais ekspertais, jog anksčiau į teisėsaugos akiratį nepatekęs vilnietis daugiau visuomenei nepavojingas ir jo priverstinai gydyti nėra būtinybės.

Sužaloti jaunuoliai V.Lukaševičiui buvo pareiškę ieškinius, bet jį pripažinus nepakaltinamu, ieškiniai dėl žalos atlyginimo liko nenagrinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.