Klientas verslininkui: „Tokie kaip aš nemoka!“

Klaipėdoje „Aro“ pareigūnai paguldė ant grindinio Artūrą Joniką ir Jurijų Vyčą, kurie vieną uostamiesčio verslininką vertė mokėti pinigus už neva sugadinto automobilio „Jaguar“ remontą.

„Aro“ kovotojai Klaipėdoje sustabdė J.Vyčo vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“, kuriuo važiavo ir A.Jonikas.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
„Aro“ kovotojai Klaipėdoje sustabdė J.Vyčo vairuojamą automobilį „Mercedes-Benz“, kuriuo važiavo ir A.Jonikas.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Sep 11, 2015, 10:44 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 6:50 AM

Šiems policijos pareigūnams gerai žinomiems, už įvairius nusikaltimus anksčiau teistiems klaipėdiečiams pateikti įtarimai dėl turto prievartavimo.

Abiem vyrams paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamas 37 metų A.Jonikas važinėjo prabangiu automobiliu „Jaguar“, oficialiai registruotu kito asmens vardu.

Kai mašinos variklis sugedo, vyras kreipėsi į vieną pažįstamą automobilių remonto dirbtuvės savininką.

Žinodamas, kad tokie asmenys kaip A.Jonikas neatsiskaito už darbą ir suteiktas paslaugas, verslininkas iš pradžių nenorėjo remontuoti „Jaguar“, tačiau vėliau sutiko. Tačiau jam nepavyko pašalinti gedimų.

Tada A.Jonikas pareiškė, kad dirbtuvės savininkas sugadino „Jaguar“ ir turi už tai sumokėti 1000 eurų.

Kai verslininkas pradėjo įrodinėti, kad jis čia niekuo dėtas, duoklės kartelė buvo pakelta iki 3000 eurų.

Verslininkui pagrasinta, kad viskas gali baigtis liūdnai, jeigu jis nesumokės pinigų.

A.Jonikas į nusikalstamą veiklą įtraukė anksčiau ne vieną kartą teistą sėbrą 26 metų J.Vyčą (jo buvusi pavardė – Šliapovas).

Negavę pinigų vyrai po kiek laiko įsiveržė į automobilių meistro dirbtuvę, susišlavė ten buvusius brangius įrankius.

Grobis įkeistas įvairiuose uostamiesčio lombarduose.

Reketininkų įbaugintas verslininkas nedrįso kreiptis į policiją, bet pareigūnai tuo metu jau akylai stebėjo A.Joniką ir J.Vyčą – fiksavo jų veiksmus, susitikimus, pokalbius telefonu.

Surinkus įtikinamų duomenų, kad šie vyriškiai prievartauja ir grobsto svetimą turtą, buvo nuspręsta juos sulaikyti Klaipėdoje.

Rugsėjo pradžioje antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai Pilies gatvėje sustabdė J.Vyčo vairuojamą kito asmens vardu registruotą automobilį „Mercedes-Benz“, kuriuo važiavo ir A.Jonikas.

Įtariamieji per kelias akimirkas buvo paguldyti ant grindinio ir surakinti.

J.Vyčo bute aptikta iš automobilių remonto dirbtuvės pagrobtų įrankių įkeitimo lombarduose kvitų.

Remonto dirbtuves nuniokojo gaisras

Policija A.Joniko ir J.Vyčo santykiais su automobilių remontininkais susidomėjo pavasarį, kai vienoje Šilutės plente esančioje dirbtuvėje įsiplieskė gaisras.

Prieš tai tarp šios dirbtuvės savininko ir vieno su nusikalstamomis grupuotėmis siejamo klaipėdiečio įsiplieskė konfliktas – jis nepanoro atsiskaityti už suremontuotą automobilį.

Pareiškęs, kad tokie kaip jis nemoka už paslaugas, vyras sėdo į automobilį ir išvažiavo. Dirbtuvės savininkas su sūnumi puolė persekioti skolininko, užkirto jam kelią Sportininkų gatvėje.

Išlipęs iš automobilio skolininkas sumušė jį persekiojantį dirbtuvės savininką. Po savaitės supleškėjo sandėlis, kuriame buvo remontuojami automobiliai.

Pareigūnai įtaria, kad verslininkas įsivėlė į konfliktą su J.Vyču. Tiriamos jo ir A.Joniko sąsajos su kitais panašiais nusikaltimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.