STT iškratė Telšių rajono savivaldybę ir dvi įmones

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai lankėsi Telšių rajono savivaldybėje, UAB „Telšių šilumos tinklai“, kurios pagrindinis akcininkas – Savivaldybė, bei UAB „Telšių buitis“. Neoficialiais duomenimis, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo dokumento suklastojimo ir piktnaudžiavimo.

Telšių rajono savivaldybės administracijos kabinetuose lankėsi STT pareigūnai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Telšių rajono savivaldybės administracijos kabinetuose lankėsi STT pareigūnai.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 11, 2015, 2:46 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:04 AM

Visų pirma STT agentai patikrino Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Kęstučio Anglicko darbo kompiuterį, elektroninį paštą, dokumentus. Tačiau K.Anglickui įtarimai nepareikšti.

Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Urbono kabinete apsilankę STT pareigūnai kompiuterio nelietė.

UAB „Telšių šilumos tinklai“ direktorius Jurgis Staševičius su žurnalistais buvo nekalbus. Atostogų į užsienį išvykusį direktorių pavaduojanti vyr. buhalterė Regina Gaidauskienė nuo nepatogių žurnalistų klausimų taip pat išsisuko.

Pareigūnų apsilankymas UAB „Telšių buitis“ taip pat apdengtas paslapties šydu.

Telšių rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas Danielius Rupšys atskleidė, jog STT pareigūnai paprašė pateikti sukauptus dokumentus, susirašinėjimą su UAB „Telšių šilumos tinklai“ dėl vykdomos subnuomos. Mat Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdžiuose ne kartą buvo nagrinėtas UAB „Telšių šilumos tinklai“ subnuomojamų patalpų (buvusios katilinės), esančių Sedos gatvėje, klausimas.

Pastaruoju metu UAB „Telšių šilumos tinklai“ ir UAB „Telšių buitis“ tarpusavio reikalai sulaukė itin daug visuomenės ir žiniasklaidos dėmesio. „Telšių šilumos tinklai“ dalį buvusios katilinės išnuomojo „Telšių buičiai“, o ši dalį patalpų pernuomavo. Telšiškis Algirdas Bacevičius ne kartą dėl to kėlė klausimą – ar normalu, kad iš nuomos pelną žeria ne Savivaldybės įmonė, o privati?

Minėtose įmonėse mirga žinomų Telšiuose politikų pavardės. „Telšių šilumos tinklų“ direktorius Jurgis Staševičius bendrovei vadovauja nuo 2011 metų, po Savivaldybės tarybos rinkimų. Tuomet J.Staševičius priklausė Krikščionių partijai, o po Darbo ir Krikščionių partijų susijungimo tapo Darbo partijos nariu. Jo žmona Judita dirba Telšių rajono apylinkės teismo teisėja.

„Telšių buičiai“ daugelį metų vadovavo ilgametis Savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Adomas Domarkas. Jau kuris laikas, kai politikas nuo šios įmonės nusišalino – bendrovės akcijas ir vadovo postą atidavė sūnui Andriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.