L. Holm nužudymą narpliojantys švedai atvyksta į Lietuvą

Švedijos pareigūnams niekaip nepavyksta pateikti kaltinimų jaunos švedės nužudymu įtariamam lietuvių emigrantui Nerijui Bilevičiui.

Švedų pareigūnai jau prieš mėnesį skelbė ant nužudytos 17-metės Lisos Holms daiktų radę N.Bilevičiaus DNR pėdsakų, surinkę kitų įrodymų.
Švedų pareigūnai jau prieš mėnesį skelbė ant nužudytos 17-metės Lisos Holms daiktų radę N.Bilevičiaus DNR pėdsakų, surinkę kitų įrodymų.
Švedų pareigūnai jau prieš mėnesį skelbė ant nužudytos radę N.Bilevičiaus DNR pėdsakų.
Švedų pareigūnai jau prieš mėnesį skelbė ant nužudytos radę N.Bilevičiaus DNR pėdsakų.
N.Bilevičius su žmona.
N.Bilevičius su žmona.
Daugiau nuotraukų (3)

Gedas Salyga („Lietuvos ryto“ televizija)

Sep 15, 2015, 4:57 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 5:10 PM

Švedų pareigūnai jau prieš mėnesį skelbė ant nužudytos 17-metės Lisos Holm daiktų radę N.Bilevičiaus DNR pėdsakų, surinkę kitų įrodymų.

Tačiau prokurorai prašo dar kartą pratęsti suėmimą lietuviui. Tris mėnesius žmogžudystę narpliojantys Švedijos prokurorai kitą savaitę atvyks į Lietuvą ir tyrimą tęs mūsų šalyje.

Reportažą apie tyrimą žiūrėkite čia. 

Švedų pareigūnai skelbė, kad jau tris mėnesius už grotų laikomas N.Bilevičius antradienį bus apklaustas paskutinį kartą ir kitą savaitę jam bus pateikti kaltinimai nužudžius 17-metę L.Holm.

Tačiau po apklausos prokurorai vėl paprašė skirti daugiau laiko, nors dar prieš mėnesį skelbė surinkę pakankamai duomenų N.Bilevičiaus kaltei įrodyti.

„Dar reikia kelių savaičių, kad galėčiau patekti kaltinimus Bilevičiui. Nepasakyčiau, kad trūksta įrodymų, tiesiog dar neapibendrinome visos medžiagos. Byloje labai daug duomenų. Taip pat ir N.Bilevičiaus advokatei reikia daugiau laiko, kad susipažintų su medžiaga. Visiems reikia daugiau laiko“, – sakė prokuroras Larsas Goeranas Wennerholmas.

Prieš mėnesį gavę skrodimo rezultatus, švedai kalbėjo, kad įtarimai N.Bilevičiui stiprėja. Tačiau lietuvis esą pateikė savo versiją, kaip jo DNR pėdsakai atsirado ant L.Holm daiktų. Švedų prokurorai priekaištauja, kad pirmomis merginos dingimo dienomis pareigūnai įrodymus rinko neprofesionaliai.

Kitą savaitę švedai planuoja atvykti į Lietuvą ir tyrimą tęsti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.