Močiutės košmaras: 6-metė anūkė stovėjo nuoga, sumušta, kruvina

Klaipėdos pramogų parke dešimties metų mergaitė nuviliojo į šalį šešiametę, kurios močiutė akimirkai nusisuko, o paskui nusivežė į mišką. Ten vyresnioji išrengė mažametę ir sumušė.

Šešiametė klaipėdietė dar negali atsigauti nuo patirto košmaro.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Šešiametė klaipėdietė dar negali atsigauti nuo patirto košmaro.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Sep 15, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 5:59 PM

Kruviną vaiką pastebėję praeiviai iškvietė pagalbą. Sumuštoji buvo išvežta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Ją prižiūri motina, lanko tėvas ir 18-metis brolis, rašo „Lietuvos rytas“.

Mergaitė patyrė smegenų sukrėtimą, jai sumuštas veidas, yra nubrozdinimų ant pilvo, įtariama, kad lūžo nosies kaulas.

Močiutė kaltina save

Mergaitės močiutė palatoje nuolat braukia ašaras. Moteris negali atsigauti – ji kaltina save, kad nenusaugojo anūkės.

„Važiavome į parką. Autobuse prie anūkės priėjo vyresnė mergaitė, paklausė jos vardo, teiravosi, kur važiuojame, pasisodino mano mergaitę ant kelių.

Ji man iškart sukėlė įtarimų. Pasirodė keistoka, per daug linksma. Ėmė pasakoti, kad neturi nei broliuko, nei sesutės, esą mama gimdyti nebegali, gal ką nors įsivaikins. Tėvai kažkur išvažiavo, ji namie likusi viena.

Pasiekėme parką. Abi mergaitės susikibusios už rankų nuėjo iki žaidimų aikštelės, o aš sėdėjau ant suolelio ir nenuleidau nuo jų akių“, – pasakojo nukentėjusiosios močiutė.

Mergaitės staiga pradingo

Moteris prisiminė, kad naujoji draugė parke sukirto visus jų pasiimtus bulvių traškučius, bet pamanė, ar gaila – gal vaikas alkanas. Paskui ji ėmė raustis po anūkės kuprinę, bet močiutė pamanė, kad ten nieko gero nėra. Radusi vaikiško nagų lako, vyresnioji nudažė mažesniajai nagus.

„Važiuojant ji man buvo padavusi savo nuolatinį bilietą – sakė, skirtas važinėti savaitgaliais. Paprašė palaikyti, kad nepamestų, kol parke supsis. Pastebėjau, kad ta dešimtmetė nenuleidžia nuo manęs akių. Aš irgi sekiau jas abi.

Po kiek laiko ji priėjo ir paprašė savo bilieto, sakė, jau važiuos namo. Padaviau, mačiau, kaip abi nueina, buvo gal už kelių metrų. Pamaniau, manoji kiek palydės. Greitai susirinkau daiktus. Po akimirkos atsistojau, žiūriu – nebėra nė vienos“, – graudinosi 6-metės močiutė.

Rado nuogą ir kruviną

Moteris puolė prie autobuso stotelės, bet vaikų ten nebuvo. Aplėkė aplinkui – nieko. Tuomet paskambino Bendrajam pagalbos centrui.

Į poilsio parką iškart atvažiavo policijos pareigūnai. Tačiau ir jie nerado pražuvėlių.

Maždaug po poros valandų į prekybos centrą Melnragėje atėję žmonės pranešė, kad pamatė pamiškėje išsigandusią visiškai nuogą kruviną šešiametę.

Mergaitė mamai pasakojo, kad naujoji draugė liepė nusirengti rūbus, juos išmėtė miške. 10-metė ją mušė, spardė, trenkė kelis kartus per galvą kažkuo kietu – gal akmeniu.

Liepė eiti prašyti pinigų

„Mano dukrą žmonės pastebėjo išbėgusią iš miško nuogą už kokių penkių kilometrų nuo parko. Jos ten nuvažiavo autobusu. Dukrai vyresnioji aiškino žinanti, kur gyvena močiutė, ir ją parvešianti namo. Tačiau nuvažiavo visai į kitą pusę.

Patyrėme baisų šoką. Iš pradžių dar vyliausi, kad ta vyresnioji parveš mano vaiką namo, bet klydau.

Po poros valandų blaškymosi išvydau ją nuogą, apgaubtą kažkieno apsiaustu, sumuštą, praskelta lūpa, iš ausų išsegti auskarai, vienas išluptas su jėga.

Duktė sakė, kad buvo spardoma į pilvą, į galvą, tampoma už plaukų, jai liepta eiti prie dėdžių prašyti pinigų“, – pasakojo pagrobtos mergaitės motina.

Ji džiaugiasi bent tuo, kad dukters nepaliko nakčiai miške, ir neabejoja, kad dar autobuse vyresnioji sukurpė kraupų veiklos planą.

Sumušta mergaitė veržiasi namo, tačiau medikai nusprendė ją kurį laiką stebėti, atlikti papildomų tyrimų.

Nukentėjusiosios tėvai dar nežino, kaip elgsis toliau.

„Man gaila ir tos mamos: nežinau, kaip jai reikia jaustis, ką daryti. Kažkoks siaubas“, – nukentėjusios mergaitės motina tikino iki šiol net nepagalvojusi, kad vaikus gali grobti vaikai.

Jau buvo žinoma policijai

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojoms dešimtmetė smurtautoja, kurią pareigūnai greitai nustatė ir atvežė į policijos komisariatą, žinoma jau trejus metus.

Klaipėdiečių šeimoje auga trys vaikai. Du nekelia jokių problemų, o dešimtmetė tėvams jau yra pridariusi nemažai bėdų.

Ji bėga iš namų, valkatauja, ne kartą sučiupta vagiliaujant.

Dešimtmetė mokosi specialiojoje mokykloje. Psichikos negalią turintys vaikai į socializacijos centrus nepriimami.

Tačiau policija dėl smurto prieš 6-metę mergaitę ikiteisminio tyrimo nepradėjo: vaikai iki keturiolikos metų nebaudžiami.

Už dešimtmetės elgesį turės atsakyti tėvai. Pareigūnai jiems ketina surašyti protokolą dėl vaiko nepriežiūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.