„Via Baltica“ sulaikytas neblaivus vilkiką vairavęs lenkas

Kelyje „Via Baltica“

„Via Baltica“ sulaikytas neblaivus vilkiką vairavęs lenkas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
„Via Baltica“ sulaikytas neblaivus vilkiką vairavęs lenkas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-09-16 14:05, atnaujinta 2017-10-15 13:53

Apie 21.30 val. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo pilietiško vairuotojo pranešimą, kad Marijampolės savivaldybės teritorijoje, kelyje Kaunas- Marijampolės-Suvalkai, važiuojant nuo Kalvarijos Marijampolės link, pavojingai manevruoja krovininis automobilis „Renault Magnum“ su Lenkijos valstybinio numerio ženklais.

Policijos pareigūnai skubiai reagavo ir netoli Marijampolės sustabdė minėtą vilkiką. Paaiškėjo, kad jį vairavo 54-erių metų Lenkijos pilietis.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities policija, pareigūnams bendraujant su vairuotoju nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Siekiant įvertinti šio asmens bendrą būklę, lenkui suprantama rusų kalba buvo pasiūlyta eiti tiesia linija – „pėda už pėdos“ ir stovint, rankos pirštu pataikyti į nosies galą. Bet lenkas buvo tokios būklės, kad jam šiuos testus buvo neįmanoma atlikti.

Tuomet jam teko pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu, jam buvo nustatytas 2,69 promilės girtumas – sunkus girtumo laipsnis.

Tačiau, kai pareigūnai, ketindami surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą ir girtutėlį vilkiko vairuotoją nusivedė į tarnybinį automobilį, jis atsitokėjo ir pradėjo prašyti pareigūnų jo pasigailėti, žadėjo atsilyginti.

Policininkai įspėjo neblaivų vairuotoją apie gresiančią atsakomybę dėl pareigūno papirkimo, tačiau lenkams nekreipė dėmesio ir toliau prašė nerašyti protokolo ir tarnybiniame automobilyje, ant daiktadėžės, esančios tarp priekinių sėdynių, padėjo 35 eurus.

Lenkijos piliečiui teks atsakyti ne tik už krovininio automobilio vairavimą neblaiviam, bet ir už pareigūnų papirkimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.