Šiaulių teisėjas vėl sulaukė grasinančių laiškų

Šiaulių apylinkės teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Aleksandras Prygunkovas atsidūrė su juo susidoroti grasinančių nusikaltėlių taikinyje.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas A.Bartkus įsitikinęs, kad jo kolegai grasinančius laiškus rašę niekadėjai bus nustatyti ir sulauks pelnytos bausmės.<br>R.Vitkaus nuotr.
Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas A.Bartkus įsitikinęs, kad jo kolegai grasinančius laiškus rašę niekadėjai bus nustatyti ir sulauks pelnytos bausmės.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 16, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 1:21 PM

Neseniai laišką, kuriame buvo grasinamą jį nužudyti, gavęs A.Prygunkovas rugsėjo 10 dieną iš įkalinimo įstaigos gavo dar du grasinančio pobūdžio laiškus.

Šiuos laiškus atsiuntę 24-erių metų moters ir 25-erių metų vyras pareikalavo, kad teisėjas į nurodytas sąskaitas pervestų 2000 eurų.

Jei pinigai nebus pervesti, teisėjui pagrasinta mirtimi.

Apie gautus laiškus A.Prigunkovas pranešė policijai.

Antradienį Šiaulių miesto ir rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Tyrimą pradėję pareigūnai paskyrė laiškų grafologinę ekspertizę. Bus aiškinamasi, ar šiuos laiškus rašė juos pasirašę asmenys.

Nustačius kaltininkus jiems už tokį nusikaltimą grėstų areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šiaulių apylinkės teismo teisėju dirbantis A. Prygunkovas grasinimų susidoroti sulaukė jau ne pirmą kartą.

Anksčiau šiam teisėjui grasinusius nusikaltėlius pareigūnai nustatė. Byla dėl grasinimo nužudyti, kurioje teisėjas A.Prigunkovas pripažintas nukentėjusiuoju, šiuo metu nagrinėjama Radviliškio rajono apylinkės teisme.

„Situacija dėl tokių laikų yra nemaloni ne tik juos gavusiam teisėjui, bet ir visam mūsų kolektyvui. Mes turime šeimas, auginame vaikus. Gavus tokio turinio laišką visada susimąstome apie šeimos, kolegų saugumą, – sakė Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Arūnas Bartkus. Grasinančio pobūdžio laiškai teismus dažniausiai pasiekia iš įkalinimo įstaigų.

„Teisėjai kasdien nagrinėja baudžiamąsias bylas, susiduria su dešimt ir daugiau kartų teistais asmenimis.

Teismo priimtu sprendimu dažniausiai viena pusė yra nepatenkinta. Todėl ima rašyti grasinančius laiškus teisėjams, kurie, anot nuteistųjų, nepelnytai juos nuteisė, neįtiko ir panašiai.

Pasitaiko atvejų, kad rašantieji net nėra susidūrę su tuo teisėju, tik žino, kad toks yra,“ – sakė A.Bartkus.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas sakė esąs įsitikinęs, kad jo kolegai grasinančius laiškus rašę niekadėjai bus nustatyti ir sulauks pelnytos bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.