Į Kelną atvykęs telšiškis veltui laukė automobilio pardavėjo

Telšių kriminalistai aiškinasi, kas užsienyje skaudžiai apgavo telšiškį.

Už BMW telšiškis buvo pasiruošęs iš viso pakloti 5900 eurų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Už BMW telšiškis buvo pasiruošęs iš viso pakloti 5900 eurų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2015-09-17 14:35, atnaujinta 2017-10-15 09:17

45 metų vyras internete susirado patinkantį automobilį ir nuvyko jo nusipirkti į sutartą vietą Vokietijoje, Kelno mieste. Tačiau tik būdamas toli nuo namų, žmogus suprato užkibęs ant sukčių meškerės.

Kaip praneša Telšių policija, žemaitis į nesąžiningų užsieniečių pinkles pakliuvo internetiniame puslapyje www.autoscout24.de radęs parduodamą automobilį BMW. Už patinkančią mašiną telšiškis į pardavėjo iš Vokietijos nurodytą banko sąskaitą pervedė 500 eurų avansą. Pirkėjas su pardavėju bendravo vokiečių kalba.

Deja, sutartu laiku į Vokietiją atvykęs sumokėti likusios sumos ir pasiimti automobilio, Telšių gyventojas turėjo sugrįžti nieko nepešęs. Pardavėjas taip ir nepasirodė, skambinant telefonu irgi susisiekti su juo nepavyko. Gali būti, kad nusikaltėliai internetiniame puslapyje pardavinėjo tai, ko net iš viso neturėjo.

Už BMW telšiškis buvo pasiruošęs iš viso pakloti 5900 eurų. Kokie mašinos pagaminimo metai, Telšių policija neturi informacijos. Tačiau peršasi išvada, kad žmogus ant nusikaltėlių jauko užkibo dėl gerokai mažesnės siūlomo automobilio kainos negu rinkos.

Iš Kelno miesto žemaitis grįžo nusiminęs ir tiesiu taikymu nuvyko į Telšių policijos komisariatą. Dėl sukčiavimo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: antrajame ture – G. Nausėda ir I. Šimonytė