Žmoną subadęs vilniškis įkalinimo įstaigoje praleis 13 metų

Vilniaus apygardos teismas trylikos metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 44 metų vilnietį Artūrą Abaravičių, kuris praėjusių metų gruodį mirtinai subadė savo žmoną. Pirmuosius trejus metus vyriškis praleis kalėjime, likusiuosius – pataisos namuose.

Mirtinai žmoną subadęs vilniškis įkalinimo įstaigoje praleis 13 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Mirtinai žmoną subadęs vilniškis įkalinimo įstaigoje praleis 13 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 1:54 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:55 PM

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, A.Abaravičius su nukentėjusiąja B.A. susituokė 2012 m. lapkritį Alytaus kolonijoje, kurioje tuo metu vyriškis trečiąkart atliko laisvės atėmimo bausmę.

Išėjęs į laisvę, A.Abaravičius su B.A. išsinuomojo butą, tačiau ilgai kartu negyveno, nes sutuoktinis prieš ją smurtavo.

Lemtingą 2014 m. gruodžio vakarą A.Abaravičius susipyko su B.A. ir subadė ją virtuviniu peiliu. A.Abaravičius teisminio nagrinėjimo metu prisipažino nužudęs žmoną. Pasakojo, kad tą vakarą draugo bute vartojo alkoholinius gėrimus. Po kurio laiko visi išsiskirstė po kambarius miegoti. Atėjęs į kambarį, kuriame miegojo jo žmona, bandė ją žadinti ir prašė išeiti, tačiau ji nesutiko. Supykęs peiliu ją subadė.

Teisėjų kolegija, skirdama bausmę, atsižvelgė į tai, kad A.Abaravičius praeityje tris kartus teistas, padarė labai sunkų nusikaltimą, sukėlusį nepataisomus padarinius, atėmusius žmogui gyvybę.

A.Abaravičiui paskirta laisvės atėmimo bausmė yra griežtesnė negu inkriminuoto nusikaltimo straipsnio sankcijoje už padarytą nusikaltimą nustatytos laisvės atėmimo bausmės vidurkis. Teismo nuomone, paskyrus šią bausmę, bus galima pasiekti bausmės tikslus ir paskirtį.

A.Abaravičius nukentėjusiajai ir civilinėms ieškovėms turės atlyginti 15 tūkst. eurų neturtinę ir daugiau nei 1 tūkst. 354 eurų turtinę žalą.

Šis nuosprendis per 20 d. gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.