Pasieniečiai nutraukė klastotes pateikusios rusės kelionę

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė maršrutiniu autobusu iš Lietuvos beišvykstančią Rusijos pilietę. Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad moters pase esančios jos ir trijų mažamečių vaikų vizos yra suklastotos.

pasieniečiai nutraukė suklastotas vizas pateikusios rusės ir jos vaikų kelionę į Vakarų Europą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
pasieniečiai nutraukė suklastotas vizas pateikusios rusės ir jos vaikų kelionę į Vakarų Europą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2015, 5:17 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 6:25 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė maršrutu iš Rygos į Paryžių važiavusį autobusą „Neoplan“ latviškais valstybiniais registracijos numeriais. Netrukus jis būtų kirtęs sieną ir įvažiavęs į Lenkiją. Dokumentų kontrolės metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į 28 metų Rusijos pilietės pateiktą pasą.

Moteris iš Lietuvos vyko kartu su trimis nepilnamečiais. Rusės pase buvo įrašai apie visus tris vaikus. Jame taip pat buvo įklijuotos dokumento savininkės bei vaikų vardais išduotos Šengeno vizos. Tokiais atvejais kartu su vizą turinčiu suaugusiu Rusijos piliečiu vykstantiems vaikams jokių papildomų dokumentų nereikia.

Neva Lenkijos diplomatinės atstovybės išduotas vizas įdėmiau patikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, jog tai yra visiškos klastotės. Rusei neleista tęsti kelionės. Ji su vaikais buvo išlaipinta iš autobuso.

Kaip ir kur užsienietė gavo klastotes, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų suklastojimo, disponavimo jais ir jų panaudojimo pradėję Lazdijų rinktinės pasieniečiai.

Moteris su vaikais naktį į penktadienį praleido Kapčiamiesčio užkardoje esančiose specialiose patalpose. Sprendimas dėl užsienietės ir jos vaikų teisinės padėties bus priimtas artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.