Pasieniečiai sulaikė Norvegijoje ir Latvijoje vogtas mašinas

VSAT pareigūnai sulaikė du į Lietuvą vykusius automobilius, kurių ieškojo Norvegijos bei Latvijos teisėsaugininkai.

Pasieniečiai sulaikė Norvegijoje ir Latvijoje vogtas mašinas.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė Norvegijoje ir Latvijoje vogtas mašinas.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė Norvegijoje ir Latvijoje vogtas mašinas.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė Norvegijoje ir Latvijoje vogtas mašinas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 12:43 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 3:22 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“ rusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašiną vairavęs 57 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. 1996 m. pagaminto automobilio duomenis informacinėse bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jis yra ieškomas užsienyje.

Nustatyta, kad šios transporto priemonės kaip pavogtos ar neteisėtai nusavintos ieško Norvegijos teisėsaugininkai. Automobilio pasigesta prieš daugiau nei devynerius metus, 2006-ųjų vasarį. Mašina saugoma Vilniaus rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Rusas po apklausos paleistas.

Analogiškomis aplinkybėmis užsienyje vogtą automobilį sulaikė ir Lavoriškių užkardos pasieniečiai.

Šeštadienį Lavoriškių punkte dirbę VSAT pareigūnai patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusį 2002 m. pagamintą automobilį „Nissan Primera“, pažymėtą latviškais valstybiniais registracijos numeriais. Transporto priemonę vairavęs 54 metų Latvijoje gyvenantis asmuo be pilietybės turėjo nepriekaištingus kelionės dokumentus, tačiau informaciją apie automobilį tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad jis yra pavogtas ir nuo praėjusių metų pavasario ieškomas Latvijoje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą. Šiame VSAT padalinyje saugoma vyro vairuota mašina, o pats jis po apklausos paleistas.

Šiemet pasieniečiai iš viso sulaikė 113, įtariama, vogtų transporto priemonių, kurių ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos žinybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.