Pedofilo išpuolis pramogų parko tualete – tikras ar išgalvotas?

Per kelias sekundes jauno vyro gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Po apsilankymo vandens pramogų parko bendrame šeimos persirengimo kambario tualete vyrą užgriuvo itin sunkūs kaltinimai. Jis įtariamas seksualiai prievartavęs mažametę.

Parodymai, kas iš tiesų vyko vandens pramogų parke, skiriasi.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Parodymai, kas iš tiesų vyko vandens pramogų parke, skiriasi.<br>123rf asociatyvioji nuotr.
Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki trylikos metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki trylikos metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Bartkutė

Sep 30, 2015, 9:11 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 6:18 PM

Metinį abonementą turėjęs vyriškis užėjo į „Vichy“ vandens pramogų parko tualetą, kuriame tuo metu buvo septynmetė mergaitė.

Vyras esą jai siūlė padėti užsivilkti maudymosi kostiumą bei, naudodamasis jos bejėgiška būkle, ranka lietė jos lytinius organus ir taip tenkino savo aistrą. Tuo metu mergaitė išlėkė iš tualeto ir viską papasakojo šalia buvusiai savo močiutei, kuri ir kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus.

Praėjus trims mėnesiams, rugpjūčio 31 dieną, į darbovietę atvyko policijos pareigūnai ir vyriškį sulaikė. Šiuo metu jis uždarytas Lukiškių kalėjime ir laukia teismo sprendimo. Vyrui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki trylikos metų.

Nukentėjusiosios motina: „Nebuvo taip rimta“

Nukentėjusios mažametės motina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – red.) aiškino, kad „ten viskas nebuvo taip rimta“. „Tiesa pasakius, pasisekė, nes vaikui pavyko išeiti ir pabėgti“, – teigė pašnekovė.

Ji paaiškino, kad šiuo metu mergaitė jokių pasekmių nejaučia. Po šių žodžių motina atsisakė plačiau komentuoti. Pirmojo teismo posėdžio metu įtariamas vyras savo kaltės nepripažino ir teigė, kad jokių objektyvių įrodymų prieš jį nėra.

Kratos metu buvo paimti vilniečio daiktai, kompiuteris, bet juose jokios medžiagos, susijusios su vaikų pornografija, nerasta.

Vyras buvo sulaikytas ne iš karto po pareiškimo, bet tik po trijų mėnesių. Teismo posėdžio metu buvo keliamas klausimas, kam jį suimti, jei vyras ir taip niekur nebėgo.

Kaltinimą vadino absurdu

Įtariamojo tėvas pasakojo, kad jo sūnus niekada niekam nekėlė jokių įtarimų ir nebuvo jokių nusiskundimų. Jis turėjo gerą darbą, kartais padirbėdavo didžėju, sportavo, gyveno su mergina, su kuria jau draugauja septynerius metus.

„Sūnus pasakojo, kad jam pirtyje pasidarė bloga ir jis bėgo į tą tualetą. Vienos durys buvo uždarytos, o kitos pradarytos. Jis įėjo, o čia sėdi mergaitė“, – ašarodamas pasakojo įtariamojo tėvas ir kaltinimą vadino absurdu.

Pasak vyro, jo sūnus tualete buvo labai trumpai, tik keletą sekundžių, ir net sunku įsivaizduoti, kaip ir ką per tokį laiką  galima padaryti.

Mergaitė keitė parodymus

Lrytas.lt šaltinių teigimu (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), tik po dešimties dienų specialistai gavo parodymus, kad įtariamasis lietė septynmetę. Iš pradžių tėvams ji to nepasakojo.

Mergaitės parodymai bėgant laikui vis keitėsi. Įvykio dieną buvo parašytas pareiškimas, kad tualete septynmetę išgąsdino. Po dienos močiutė pareiškimą patikslino – vyras neva išgąsdino mergaitę ir liepė užsivilkti maudymosi kostiumą. Tik vėliau specialistai pateikė informaciją, kad mergaitė buvo liečiama.

„Vaiko parodymai nėra neginčijama tiesa. Vaikas gali būti paveiktas daugelio dalykų“, – aiškino pašnekovas.

Vandens parke tapo nepageidaujamu

„Vichy“ vandens parko direktorė Ieva Šemberienė patvirtino, kad gegužės pradžioje į parko personalą kreipėsi pagyvenusi moteris ir pasiskundė, kad tualete su jos 7 metų anūke bandė užsidaryti vyras. Močiutė mus informavo, kad dėl šio įvykio kreipsis į policijos pareigūnus.

„Praėjus kuriam laikui po šio įvykio vyras vėl atvyko pas mus ir buvo informuotas, jog prarado teisę lankytis vandens parke. Jo abonementą užblokavome, o pavardė įvesta sistemoje prie nepageidaujamų asmenų, kuriems durys mūsų parke yra užvertos visam laikui“, – pranešė direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.