Už grotų atsidūrusiam sporto funkcionieriui – nauja byla

Už finansines machinacijas laisvės atėmimo bausmę Paravieniškių pataisos namuose atliekančiam ilgamečiam Šiaulių automobilių sporto klubo prezidentui Ričardui Abelkiui iškilo grėsmė už grotų užsibūti ilgesnį laiką.

Pareigūnai nustatė, kad iš sporto klubo buvo pasisavinta daugiau nei 1 milijonas eurų paramos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pareigūnai nustatė, kad iš sporto klubo buvo pasisavinta daugiau nei 1 milijonas eurų paramos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 5, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:31 PM

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdyba kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl daugiau nei 1 milijono eurų labdaros pasisavinimo sporto klube, populiarinančiame lietuvišką žaidimą ritinį ir amerikietišką biliardą (ang. pool).

Įtarimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo ir lėšų pasisavinimu pareikšti R.Abelkiui, kuris šiuo metu atlieka jam už finansines machinacijas jau skirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

R.Abelkis buvo nuteistas už daugiau nei 600 tūkstančių eurų iššvaistymą ir pasisavinimą iš automobilininkų klubo.

Tyrimą dėl lietuviško ritinio ir amerikietiško biliardo klubo veiklos pradėję FNTT pareigūnai nustatė, kad per ketverius metus šis Šiauliuose registruotas sporto klubas iš įvairių rėmėjų gavo daugiau nei 1 milijoną eurų paramos.

Išaiškinta, kad sporto klubas, nors ir organizavo įvairius ritinio ir amerikietiškojo biliardo turnyrus, šiems renginiams organizuoti milijoninės paramos išleisti niekaip negalėj.

FNTT tyrėjai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių teigti, kad šio sporto klubo vadovas R.Aabelkis gautas iš rėmėjų lėšas išgrynino, o pinigus pasisavino.

Baigus ikiteisminį tyrimą baudžiamoji byla, kurioje apgaulingos apskaitos tvarkymu ir lėšų pasisavinimu yra kaltinamas R.Abelkis, perduota ngrinėti kŠiaulių apygardos teismui.

Bausmę už kitą nusikaltimą jau atliekančiam šiam ritinio ir amerikietiškojo biliardo puoselėtojui už rėmėjų paaukotų pinigų pasisavinimą gresia nauja laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.