Kaune sulaikyta iš Panevėžio pataisos namų pabėgusi nuteistoji

Penktadienio vakarą, 21 val. 46 min., Kauno policijai buvo pranešta, kad Kaune, M. Gimbutienės gatvėje, bute yra paieškoma nuteistoji L. U., kuri iš Panevėžio pataisos namų savavališkai pasišalino rugsėjo 9 d.

Nuteistoji iš Panevėžio pataisos namų pabėgo rugsėjo 9-ąją.<br>Lietuvos ryto nuotr. iš archyvo
Nuteistoji iš Panevėžio pataisos namų pabėgo rugsėjo 9-ąją.<br>Lietuvos ryto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 4:58 AM

Į nurodytą vietą nuvykę policijos pareigūnai sulaikė bėglę ir perdavė ją Panevėžio AVPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams, vykdžiusiems nuteistosios paiešką.

Apie 2 val. 10 min. moteris buvo pristatyta į Panevėžio pataisos namus. L. U. pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos, ji apklausta įtariamąja.

Rugsėjo pradžioje iš įkalinimo įstaigos pabėgusi ir prieš kelias dienas sugauta žudikė džiaugiasi, kad pasimėgavo laisve. Moteris pasakoja, kad visą tą laiką šventė pabėgimą ir linksminosi su draugais. Policijos ieškoma 32 – jų L. U. į pareigūnų rankas pateko praėjusios savaitės penktadienį, praėjus daugiau nei mėnesiui po to, kai jai pavyko nepastebėtai pasprukti iš Panevėžio pataisos namų.

Sugauta bėglė tą pačią dieną atgabenta į moterų kalėjimą. Į klausimą, kodėl pabėgo, ji atsakė: „Labai norėjau grįžti į laisvę“. Tiesa, laisvės nuteistajai reikėjo ne tam, kad galėtų aplankyti savo vaikus, o tam, kad pasilinksmintų su draugais.

L.U. sulaikyta viename iš Kauno bendrabučių. Sulaikymo metu bėglė buvo neblaivi. Panevėžio pataisos namų direktoriaus Edvardo Norvaišo teigimu, L.U. nesigaili savo žingsnio. Taip pat ji nerodo ir nusivylimo, kad teko grįžti už grotų.

Moters nejaudina perspektyva, kad mėnuo gyvenimo laisvėje gali kainuoti dar tris papildomus metus už grotų. L.U. 2010 metais Vilniaus apylinkės teismo sprendimu nuteista septyneriems metams nelaisvės už tai, kad peiliu mirtinai subadė savo sugyventinio dėdę. 2008 metų kovą trijulė girtavo jaunos moters sugyventinio namuose.

L.U. nepatiko girto vyresniojo vyriškio elgesys. Apsvaigusi moteris ėmė sugėrovą tramdyti ne tik žodžiais. Ji vyrui smogė metaliniu strypu, mušė ranka. Po to aštuonis kartus šovė į jį iš pneumatinio ginklo. Paskui pasiėmusi peilį ėmė juo badyti savo neįtikusį stalo kaimyną. Peilio ašmenys vyrui susmigo į veidą, nugarą ir žąstą. Vienas iš smūgių buvo lemtingas. Sužeistasis mirtinai nukraujavo.

Atlikusi dalį bausmės, 2012 metais L.U. pelnė pataisos namų administracijos pasitikėjimą. Panevėžio apylinkės teismo sprendimu, likusią dalį bausmės jai leista atlikti laisvėje. Tačiau moteris nepateisino pasitikėjimo. Ji nesilaikė laikinojo paleidimo sąlygų: gėrė triukšmavo viešose vietose, vagiliavo parduotuvėse. Todėl buvo grąžinta atgal į Panevėžio pataisos namus. Čia ji vėl sugebėjo pelnyti administracijos pasitikėjimą.

L.U. vienai iš nedaugelio nuteistųjų buvo suteikta teisė išeiti už įkalinimo zonos ribų be palydos. Tačiau ne tam, kad galėtų pramogauti, o dirbti.

Rugsėjo 9 dieną L.U. valė administracijos patalpas. Moteris ėmė valyti langus. Po kurio laiko ji per centrines pataisos namų duris Ji išėjo į P.Puzino gatvę, kad galėtų nuvalyti langus pastato išorėje. Kiek pavaliusi, ji laisvai nuėjo gatve link miesto centro. Nuteistosios pasigesta tik vakare. Manoma, kad moteris buvo sukūrusi pabėgimo planą. Eidama dirbti, ji pasipuošė geriausiais savo drabužiais.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai iš Panevėžio pataisos namų pabėga nuteistosios. Tai buvo atsitikę prieš penkerius metus, o prieš tai 2004 metais. Abu kartus bėglės gerokai sunkiau pasiekė išsvajotą laisvę. Joms teko lipti per spygliuota viela apraizgytą tvorą. Abiem ankstesniais atvejais bėglės laisvėje praleido nuo keliolikos valandų iki vienos paros. L.U. pasiekė savotišką rekordą. Bėglei pavyko slapstytis 37 dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.