Šiaurės Airijoje nužudytas ką tik iš kalėjimo išėjęs lietuvis

Šiaurės Airijoje rastas nužudytas lietuvis, kuris visai neseniai atlikęs bausmę už tautiečio nužudymą išėjo iš kalėjimo.

Šiaurės Airijoje nužudytas ką tik iš kalėjimo išėjęs lietuvis, kalėjęs už tautiečio nužudymą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Airijoje nužudytas ką tik iš kalėjimo išėjęs lietuvis, kalėjęs už tautiečio nužudymą.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 5:36 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 2:53 AM

Kaip pranešė portalas midulstermail.co.uk, žmogžudystė įvykdyta ketvirtadienį, vyro kūnas rastas garaže Danganone, o pirmadienį vietos policija paskelbė nužudytojo pavardę. Paaiškėjo, kad tai yra 32 metų Gediminas Stauskas.

Pasak midulstermail.co.uk, visai neseniai atlikęs penkerių su puse metų bausmę G.Stauskas išėjo į laisvę. Jis buvo nuteistas už 2011 m. sausio 12 d. įvykdytą kito lietuvio – Audriaus Aukštuolio – nužudymą.

Kaip jau yra rašęs lrytas.lt, 29 metų Audrius Aukštuolis buvo užpultas vidurdienį Danganono miesto gatvėje. Pasak policijos, jį užpuolė vidutinio sudėjimo vyras tamsiais plaukais. A.Aukštuolis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau kitą dieną mirė.

Netrukus po A.Aukštuolio nužudymo policija sulaikė G.Stauską. Teismui jis prisipažino, kad peilis, kuriuo subadytas A.Aukštuolis, priklauso jam, tačiau tvirtino, kad tautietį sužalojo gindamasis.

Žmogžudystę tyrę pareigūnai teismui sakė, kad G.Stausko ir A.Aukštuolio susitikimas buvo iš anksto suplanuotas ir kad lietuviai anksčiau buvo vienas kitam grasinę.

Pats A.Aukštuolis iki nužudymo Šiaurės Airijoje buvo pragyvenęs septynerius metus. 2010 m. jam buvo pateikti kaltinimai išžaginus ir sužalojus tautietę, su kuria vyras susipažino internete.

Britų visuomeninis transliuotojas BBC tąkart skelbė, kad vyras žagindamas grasino moteriai peiliu, ją nudegino, prie galvos laikė ginklą. Jis taip pat buvo kaltinamas užrakinęs moterį name ir mušęs ją mūvėdamas bokso pirštines.

Vyras kaltinimus neigė. Jis tvirtino, kad moteris ir jos bendrininkai Lietuvos mafijoje stengiasi jį tokiu būdu apiplėšti. Be to, A.Aukštuolis teigė, kad jis ir nukentėjusi moteris buvo įsimylėję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.