Telefoniniai sukčiai aplink pirštą apvyniojo ir 49 metų kelmiškę

Fantazijos nestokojančių telefoninių sukčių aukomis tampa ne tik garbaus amžiaus žmonės.

Ant aferistų jauko užkibusi moteris neteko banko sąskaitoje laikytų 2 tūkstančių 887 eurų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotrauka
Ant aferistų jauko užkibusi moteris neteko banko sąskaitoje laikytų 2 tūkstančių 887 eurų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 21, 2015, 11:24 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 6:25 PM

Neseniai tokių sukčių auka tapo 49 metų kelmiškė. Ant aferistų jauko užkibusi moteris neteko banko sąskaitoje laikytų 2 tūkstančių 887 eurų.

Policijai pareiškimą parašiusi kelmiškė nurodė, kad pirmadienį apie vidurdienį sulaukė Kauno policijos pareigūnu prisistačiusio vyro skambučio.

Sukčius žinojo ir asmens kodą

Į mobiliojo ryšio telefoną paskambinęs „pareigūnas“ kelmiškei pareiškė, kad per klaidą į jos sąskaitą buvo pervesta didelė pinigų suma ir būtina šią klaidą kuo greičiau ištaisyti.

Įtikinamai kalbėjęs apsišaukėlis kelmiškei įtarimų nesukėlė, nes nurodė ne tik jos vardą bei pavardę, bet ir asmens kodą.

Pasakęs, kad per klaidą į sąskaitą patekusių pinigų grąžinimo klausimus išspręs kitas pareigūnas, aferistas kelmiškę iškart „sujungė“ su Vilniaus saugumo departamento Prevencijos skyriaus darbuotoju Rimvydu Gedminu.

Šis apsišaukėlis iš moters išviliojo jos banko sąskaitos internetinės bankininkystės slaptažodžius ir kodų kortelės kodus.

Laukė, kol bus iškviesta į apklausą

Kad būtų įtikinamiau, aferistai moteriai nurodė, dėl klaidingo pinigų pervedimo į jos sąskaitą pradėtas tyrimas, todėl ji bus iškviesta į apklausą Kelmės rajono policijos komisariate.

Sukčiai moteriai paaiškino, kad į apklausą ji taip pat bus iškviesta telefonu.

Per parą kvietimo į apklausą taip ir nesulaukusiai kelmiškei kilo įtarimų, kad ji galėjo tapti telefoninių sukčių auka.

Šie įtarimai pasitvirtino, kai savo banko sąskaitą pasitikrinusi moteris joje pasigedo 2 tūkstančių 887 eurų.

Banko sąskaitoje laikytų santaupų netekusios moters pareiškimą priėmę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.