Teisiamosios skydu tapo ligos

Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė vakar nepasirodė teismo posėdyje, kuriame turėjo būti nuotoliniu būdu apklausiama Laimutė Stankūnaitė ir jos duktė. Jau svarstoma galimybė suimti šią teisiamąją.

Teisiamosios skydu tapo ligos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teisiamosios skydu tapo ligos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2015-10-23 11:07, atnaujinta 2017-10-08 08:20

„Geriausiai visas ligas gydo areštinės kamera“, – vakar, kai O.Girdauskienė vėl nepasirodė Kauno apylinkės teisme, „Lietuvos rytui“ sakė L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas, rašo „Lietuvos rytas“.

Teismas patenkino L.Stankūnaitės ir jos dukters gynėjų prašymą patikrinti, ar prieš pat teismo posėdžius netikėtai suserganti O.Girdauskienė nesimuliuoja ligos ir ar nedarbingumo pažymėjimus jai išrašanti gydytoja nepiktnaudžiauja pareigomis.

Jei paaiškės, kad O.Girdauskienė tik apsimeta serganti ir bando vilkinti teismo procesą, bus prašoma jai paskirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Vakar Kauno apylinkės teismas O.Girdauskienės byloje ketino apklausti L.Stankūnaitę ir pagrindinę liudytoją – jos mažametę dukterį.

Apklausa turėjo vykti nuotoliniu būdu, bet neatvykus O.Girdauskienei ji atidėta iki lapkričio vidurio.

Teismui L.Stankūnaitės ir jos dukters nepavyksta apklausti jau antrą kartą. Tai bandyta padaryti šių metų rugpjūčio 27 dieną, bet O.Girdauskienė teisme nepasirodė, jos advokatas teigė, kad moteris prieš pat posėdį susirgo.

O.Girdauskienė teisiama dėl daryto poveikio tuomet nukentėjusiąja pedofilijos byloje pripažintai L.Stankūnaitės dukrai.

2012 metų gegužės 17 dieną išvaduota iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų mergaitė tyrėjams ir ikiteisminio tyrimo teisėjui papasakojo ne tik apie tai, kaip Garliavoje su ja elgėsi teta, mylinčius senelius vaidinę Laimutė ir Vytautas Kedžiai, bet ir kaip ją persekiojo ir kalbėti apie tariamus pedofilus vertė O.Girdauskienė.

„O.Girdauskienė lenkdavo mergaitę kalbėti tai, kas buvo naudinga su L.Stankūnaite kovojusiai pusei. Tai buvo nuolatinis, nuoseklus, kryptingas poveikio darymas. Vaikas patyrė didelį spaudimą“, – yra sakęs mergaitės advokatas Egidijus Grigaravičius.

Už nuolatinį mergaitės terorizavimą O.Girdauskienei buvo atlyginta. Tapusi Seimo nare N.Venckienė ją įdarbino savo padėjėja. Šį darbą Kedžių ir Venckų kaimynė dirbo net ir N.Venckienei pabėgus iš Lietuvos.

L.Stankūnaitė dukters kankintojai yra pareiškusi 30 tūkstančių eurų civilinį ieškinį.

Dar 579 tūkstančių 240 eurų ieškinys yra pareikštas neseniai Kauno apylinkės teismui perduotoje mergaitės tvirkinimo byloje.

Joje kaltinimai pedofilija pareikšti abiem Kedžiams bei O.Girdauskienei. Mergaitės tvirkinimu taip pat įtariama N.Venckienė, kuri prieš pustrečių metų pabėgo nuo teisėsaugos ir dabar JAV prižiūri senukus. Jos atžvilgiu tyrimas išskirtas ir tęsiamas toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.