FNTT iš šviesą ištraukė šešėlinį automobilių detalių pardavėją

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl automobilių detalių parduotuvių tinklą turinčios uostamiesčio bendrovės direktoriaus, kuris įtariamas nuslėpęs dalį gautų pajamų ir melagingai teikęs duomenis mokesčių administratoriui.

FNTT iš šviesą ištraukė šešėlinį automobilių detalių pardavėją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
FNTT iš šviesą ištraukė šešėlinį automobilių detalių pardavėją.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 5:21 PM

Kaip rašoma FNTT pranešime, ikiteisminio tyrimo metu buvo atskleistas šešėlinės prekybos naudotomis automobilių detalėmis mechanizmas. Nustatyta, kad įtariamasis naudotas automobilių detales be apskaitos dokumentų pirkdavo Lenkijoje ir jas, taip pat be apskaitos dokumentų, parduodavo automobilių perpardavėjams, remontuojantiems įsigytas transporto priemones.

Vien praėjusiais metais klaipėdietis nupirko naudotų automobilių detalių už daugiau nei 135 tūkstančius eurų ir jas pardavė už daugiau nei 173 tūkstančius eurų, tačiau į bendrovės apskaitą gautų lėšų neįtraukė.

Išaiškinta, kad naudotų automobilių detalių prekybos mastą slėpęs verslininkas buhalterinėje apskaitoje neparodė pridėtinės vertės mokesčiu apmokestinamų sandorių. Per metus uostamiesčio bendrovė mokesčių administratoriui melagingai pateikė duomenis apie mokėtiną pridėtinės vertės mokestį ir išvengė į valstybės biudžetą sumokėti daugiau nei 30 tūkstančių eurų PVM.

Be to, kaip įtariama, bendrovės direktorius suklastojo 18 PVM sąskaitų faktūrų, kuriose buvo nurodyti melagingi duomenys, kad automobilių detales pardavė kitai bendrovei, ir taip padėjo jai nuslėpti mokėtiną PVM.

Ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Tyrimo metu uostamiesčio verslininkas atlygino valstybei padarytą daugiau nei 30 tūkstančių eurų žalą.

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.