Švenčionių r. pasieniečiams įkliuvo 16 migrantų iš Vietnamo

Švenčionių rajone Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai surengė sėkmingą grupės nelegalių migrantų sulaikymo operaciją. Ignalinos rinktinės pareigūnams įkliuvo 6 vietnamiečiai, kolegoms kaimyninėje šalyje – 10 pažeidėjų iš tos pačios Azijos valstybės.

Švenčionių rajone Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiams įkliuvo 16 migrantų iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Švenčionių rajone Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiams įkliuvo 16 migrantų iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Švenčionių rajone Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiams įkliuvo 16 migrantų iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Švenčionių rajone Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiams įkliuvo 16 migrantų iš Vietnamo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 6, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:24 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai ties Švenčionių rajono Lugių kaimu pastebėjo įtartinų asmenų grupę. Ji miškinga vietove nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos buvo nuėjusi kelis šimtus metrų ir toliau judėjo į šalies gilumą.

Sulaikius pažeidėjus paaiškėjo, kad jie yra Vietnamo piliečiai. Dviejų moterų ir keturių vyrių amžius – nuo 20 iki 45 metų. Penki užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų, suteikinačių teisę jų savininkams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Vienas vyras VSAT pareigūnams nepateikė jokių dokumentų ir prisistatė vietnamiečiu.

Įvykio vietovę patikrinę pasieniečiai įtarė, kad šeši sulaikytieji gali būti dalimi didesnės migrantų grupės, todėl apylinkėms žvalgyti į orą buvo pakeltas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Apie pažeidimą pranešta ir Baltarusijos Smurgainių būrio pasieniečiams, kurie organizavo paiešką savo teritorijoje.

Kinologas su tarnybiniu šunimi nesunkiai rado vietą, kurioje migrantai neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos. Čia aptikta į Lietuvos pusę vedanti brydė.

Netrukus pasieniečių pilotai, naudodamiesi į aplinkos temperatūros skirtumus reaguojančia kamera, iš oro užfiksavo dar keturis įtartinus asmenis, kurie miške tūnojo visai netoli valstybės sienos.

VSAT pareigūnų stebimi pažeidėjai, išgirdę sraigtasparnio variklių ūžesį, ėmė eiti link valstybės sienos linijos, ją kirto ir tuoj pat buvo sulaikyti savo teritorijoje migrantų ieškojusių Baltarusijos pasieniečių. Pastarieji vėliau informavo šalies gilumoje sučiupę dar šešis Vietnamo piliečius.

Lietuvoje sulaikytus vietnamiečius Ignalinos rinktinės pareigūnai uždarė į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo minėto VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 361 nelegalų migrantą iš Vietnamo, neteisėtai patekusį į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.