Informaciją apie J.Sabatauską Prezidentūra teikia spec.tarnyboms

Prezidentės patarėjas

Informaciją apie J.Sabatauską Prezidentūra teikia spec.tarnyboms.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Informaciją apie J.Sabatauską Prezidentūra teikia spec.tarnyboms.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:29 AM

„Visa Prezidentūrą pasiekianti informacija ir signalai apie galimas neskaidrumo ar piktnaudžiavimo apraiškas yra perduodama specialiosioms tarnyboms, tačiau jokio viešo pasisakymo šia tema iš prezidentės nebuvo. Tad kartais man, pasakysiu, ta situacija panaši į tą, kai kažkam kepurė dega“, – Žinių radijui antradienį sakė Dalios Grybauskaitės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais.

Žiniasklaida pranešė, kad praėjusią savaitę per Seimo valdybos narių susitikimą su prezidente ši užsiminė, jog prieš pat slaptą balsavimą Seime dėl Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame pašaliniai asmenys bandė paveikti būsimą politikų sprendimą. Susitikime esą dalyvavo J.Sabatauskas, jo partijos kolega socialdemokratas Bronius Bradauskas ir „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Neoficialiai šią informaciją iš prezidentės lūpų girdėjęs patvirtina ir ne vienas BNS kalbintas Seimo valdybos narys. Parlamentarai nurodo supratę, jog šalies vadovė rėmėsi specialiųjų tarnybų medžiaga, tačiau Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigė iš specialiųjų tarnybų gavusi patikinimą, kad jos nėra teikusios tokios informacijos jokioms institucijoms.

J.Sabatauskas, B.Bradauskas ir V.Gapšys BNS yra kategoriškai paneigę, kad dalyvavo tokiame susitikime. J.Sabatauskas pasklidusią informaciją pavadino šmeižtu ir paprašė priėmimo pas D.Grybauskaitę. Šalies vadovė kitą savaitę rengia susitikimą su visu Teisės ir teisėtvarkos komitetu.

Pasak V.Sarapino, su parlamentarais susitikusi prezidentė kalbėjo apie prokuratūros ateitį ir priežastis, kodėl stringa generalinio prokuroro skyrimo procedūra.

„Na, o šiaip tai buvo darbinis susitikimas, o darbinių pokalbių, o juo labiau jų interpretacijų, nei prezidentė, nei Prezidentūra iš tiesų niekada nekomentuoja“, – nurodė V.Sarapinas.

J.Sabatauskas su dauguma Teisės ir teisėtvarkos komiteto, kuriam pirmininkauja, narių parengė Prokuratūros įstatymo pataisą, kad generalinį prokurorą penkeriems metams Vyriausybės teikimu ir su Seimo pritarimu skirtų ir iš pareigų atleistų prezidentas. Taip pat numatoma, kad generalinio prokuroro kandidatūras Vyriausybei siūlytų Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir teisingumo ministras. Dabar prokuroro kandidatūrą teikia prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.