Verslininkas pasakė, kodėl automobiliu rėžėsi į kalėjimo vartus

Kai prieš porą dienų į Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ojo sektoriaus vartus įsirėžė automobilis, daugelis manė, kad tai neblaivaus jaunuolio išdaiga ar nevykęs bandymas papokštauti.

Vilnietis taranavo kalėjimo vartus protestuodamas prieš sąlygas įkalinimo įstaigoje.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Vilnietis taranavo kalėjimo vartus protestuodamas prieš sąlygas įkalinimo įstaigoje.<br>Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Nov 10, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 1:29 AM

Kaip naujienų portalui lrytas.lt atskleidė šios istorijos veikėjas, ne nuobodulys ar pramogų stoka paskatino jį ryžtis tokiam žingsniui, o tai, ką pamatė pataisos namuose lankydamas ten bausmę atliekantį giminaitį.

Buvo blaivus ir suvokė, ką daro

Lapkričio 8-osios naktį, 00 val. 10 min., į 2-ojo sektoriaus transporto aikštelės vartus rėžėsi automobilis „VW Passat“, kurį vairavo Donatas Juočionis.

„Šiuo metu esu Kaišiadoryse, laukiu sprendimo, kokia bauda bus man paskirta. Mane gali bausti už eismo įvykio sukėlimą. Tuo metu buvau visiškai blaivus“, – pasakojo pašnekovas, o paklaustas, ar nebijojo susižeisti, pridūrė: „Užsisegiau diržą.“

„Po dvejų metų atvažiavau aplankyti pusbrolio ir pamačiau, kaip jis atrodo. Šiuo metu jis „pasodintas“ ant narkotikų ir vergauja vyresniems kaliniams. Žmogaus jau nebėra...“ – sunkiai žodžius rinko pašnekovas ir pridūrė, kad tą patį sakė ir policijos pareigūnams, bet šie nesiklausė vyro paaiškinimų.

Šokiravo kalėjimo sąlygos

Anot pašnekovo, pareigūnų veiksmai taip pat prasilenkė su įstatymo raide. „Jie mane sulaikė, neleido paskambinti advokatui, jokių kaltinimų nepateikė. Parą buvau laikomas kameroje, o prieš tai mane nuvedė į nefilmuojamą patalpą, kur sumušė“, – kalbėjo D.Juočionis. Pasak pašnekovo, visas policijos komisariatas stebimas kameromis, tad jo pokalbiai su pareigūnais yra nufilmuoti.

Anot jo, nebuvo iškviesta ir greitoji pagalba.

„Viskas ne tik dėl mano pusbrolio... Ar matėte, kaip atrodo kalėjimas? Žinote, kokios ten sąlygos? Kaip bendrauja administracija? Turi kažin kiek stovėti  prie grotų ir laukti... Įsivaizduoju, kaip žmonės žiemą laukia...“ – baisėjosi pašnekovas. 

Pasak vyro, narkotikai kalėjime yra vieša paslaptis:  „Mano giminaitis anksčiau narkotikų iš viso nevartojo, o dabar jis „pasodintas“ ant heroino. Tai buvo akivaizdu iš jo visos būsenos.“

Dėl savo reputacijos nesijaudina

D. Juočionis turi savo įmonę, kurioje sukurtos keturios darbo vietos. Pašnekovas teigė nesijaudinantis, kad toks poelgis atsilieps jo dalykinei reputacijai: „Dėl savęs aš nesijaudinu, man kitų labiau gaila. Norėjau viską padaryti pagal taisykles, bet, panašu, kad taip jau neįmanoma.

Labai pavargau nuo chaoso. Seniai turime kompiuterius, o policininkai viską rašo ranka. Duoda pasirašyti, o raštą sunku įskaityti. Įsivaizduokite, kad mane paleistų, turėjau pasirašyti tuščiame lape, o paskui jie patys parašė, ką norėjo.“

 Kaiščiadorių kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Ramunė Žalnieriūnienė patvirtino informaciją, kad vairuotojas lankėsi policijos komisariate, kur jam buvo surašytas protokolas už narkotinių medžiagų vartojimą. „Jis nevartojo alkoholio, bet testas parodė, kad vartojo marichuanos, rūkė vadinamosios žolės“, – sakė R. Žalnieriūnienė.

Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl išverstų pataisos namų turint chuliganiškų paskatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.