Vietoj podiumo – sekso ištroškusių vyrų lovos

Bylos tyrimas užtruko

(iš kairės) J.Gaičiūnaitė, S.Leščinskis ir S.Masevičius praturtėjo iš prostitucijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
(iš kairės) J.Gaičiūnaitė, S.Leščinskis ir S.Masevičius praturtėjo iš prostitucijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2015-11-16 16:02, atnaujinta 2017-10-04 05:22

Išvaizdžias merginas į užsienį siuntusius 35 metų Jeleną Gaičiūnaitę, jos bendraamžį Sergejų Masevičių ir 36 metų Sergejų Leščinskį nuo laisvės atėmimo bausmės išgelbėjo ilgas bylos tyrimas.

Bylos tyrimas užtruko

Vilniaus apygardos teismas (VAT) nusprendė trijulės nesiųsti už grotų, nes nusikaltimai buvo įvykdyti daugiau nei prieš septynerius metus. Per tą laiką jie naujų nusikaltimų nepadarė, neįkliuvo už kitus pažeidimus, visi turi darbą.

Lietuvoje, Norvegijoje, Danijoje ir Vokietijoje prostitucijos verslą organizavusiems J.Gaičiūnaitei ir S.Leščinskiui teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, o jos vykdymą atidėjo dvejiems metams.

VAT nuteistuosius įpareigojo nuo 23 valandos iki 6 valandos neišeiti iš namų, jei tai nesusiję su darbu arba studijomis. Be teisėsaugos leidimo, jiems negalima išvykti ir iš gyvenamosios vietos.

S.Masevičiui teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo trejų metų laikotarpiui.

Sukauptą turtą teks grąžinti

Nagrinėjant bylą neviešuose teismo posėdžiuose, paaiškėjo, kad merginas į užsienį siuntę vyrai uždirbo apie 100 tūkstančių litų, o J.Gaičiūnaitės uždarbis galėjo siekti milijoną litų.

Teismas nusprendė konfiskuoti iš nelegalaus verslo uždirbtas lėšas. Iš J.Gaičiūnaitės konfiskuota 179,5 tūkstančio eurų vertės turto. Be to, vienai nukentėjusiųjų ji turės sumokėti 3 tūkstančius eurų. Taip prostitutė įvertino neturtinę žalą.

Iš S.Masevičiaus teismas taip pat konfiskavo beveik 38 tūkstančių eurų vertės turto, o S.Leščinskis neteks apie 13 500 eurų vertės turto.

Lietuvės – gražios ir brangios

Vilioti merginas dirbti modeliais bei šokti erotinių šokių trijulė pradėjo 2003 metais. Netreukus jos sužinodavo, kad teks tenkinti sekso ištroškusių vyrų poreikius. Šį prostitucijos tinklą pareigūnai uždarė 2009 metų balandį

Bylos duomenimis, J.Gaičiūnaitė uždarbiauti į Norvegiją, Vokietiją ir Daniją išvežė apie dešimt merginų. Viena jų – žurnalams pozuojanti ir populiariuose vakarėliuose besisukanti Justina. Atvirai apie krūtų didinimo operacijas ne kartą pasakojusios vilnietės pavardė buvo minima ne vienoje baudžiamojoje byloje.

Teigiama, jog siūlydama verstis prostitucija, J.Gaičiūnaitė merginoms žadėdavo mokėti 40-70 procentų gautų pajamų. Prostitutės per apklausas neslėpė, jog joms pavykdavo uždirbti apie 70 tūkstančių litų.

Norvegijoje pusvalandis seksualinio pobūdžio paslaugų klientams kainuodavo apie 100 eurų, už valandą – apie 160. Vokietijoje už valandą klientai mokėdavo nuo 120 iki 150 eurų, iš kurių pusė sumos atitekdavo J.Gaičiūnaitei. Sutartą pinigų sumą jos atiduodavo grynaisiais arba pervesdavo per banką.

Karjerą pradėjo nuo masažų

Tyrimo pradžioje pareigūnai įtarimus buvo pareiškę ir psichologe dirbančiai J.Gaičiūnaitės motinai, tačiau vėliau jie buvo panaikinti.

Į prostitucijos verslą Lietuvoje J.Gaičiūnaitė buvo įtraukusi ir dvi nepilnametes, kurios darė erotinius masažus. Už šias paslaugas vyrai mokėdavo apie 20-30 eurų.

Prostitute buvo įdarbinta ir viena vaikų globos namų auklėtinė. Vyrų poreikius ji tenkino Vokietijoje, tačiau padedama vieno turko, paspruko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.