Buvusiam ministrui Raimundui Palaičiui – 15 907 eurų bauda

Valstybės tarnybos departamento vadovą Osvaldą Šarmavičių neteisėtai atleidęs buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis turės sumokėti 15 907  eurus. 

Teigiama, jog pavaldinį atleidęs R.Palaitis ministerijai padarė nuostolių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teigiama, jog pavaldinį atleidęs R.Palaitis ministerijai padarė nuostolių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 17, 2015, 1:25 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:56 AM

Generalinės prokuratūros teigimu, tokį nuostolį ministerija patyrė dėl neteisėtų, tyčinių, sąmoningų buvusio vidaus reikalų ministro veiksmų, kai šis iš pareigų atleido Valstybės tarnybos departamentui vadovavusį O.Šarmavičių.

Nuo 2002 metų departamentui vadovavusį O.Šarmavičių tuometis vidaus reikalų ministras R.Palaitis atleido 2010 metų kovo mėnesį, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas ir sumokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą. VRM teismo nurodymą įvykdė.

Generalinė prokuratūra į teismą dėl ministerijai padarytos žalos kreipėsi gavusi Valstybės kontrolės prašymą. Savo išvadose Valstybės kontrolė konstatavo, kad mokėdamas kompensacijas O.Šarmavičiui Valstybės tarnybos departamentas neteisėtai panaudojo valstybės biudžeto lėšas.

Atleistam ir teismo sprendimu į tarnybą grąžintam darbuotojui buvo sumokėtas atlyginimas už priverstinės pravaikštos laiką, kompensacija už nepanaudotas atostogas, atlyginta neturtinė žala.

Prokurorai įsitikinę, kad VRM padarytus nuostolius turi atlyginti R.Palaitis, netinkamai atlikęs vadovo pareigas. Jų tvirtinimu, R.Palaičio siekis bet kokia kaina atleisti O.Šarmavičių iš pareigų buvo akivaizdus, nes per pusmetį dėl jo veiklos buvo pradėti septyni tarnybiniai patikrinimai.

O.Šarmavičius į Valstybės tarnybos departamento direktoriaus pareigas grįžo 2013 metų pradžioje, tačiau jau pirmąją darbo dieną pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Po Seimo rinkimų pasikeitus politinei daugumai ir Vyriausybei 2013-ųjų sausį socialdemokratas vėl paskirtas departamento direktoriumi ketverių metų kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.