Šiaulių policininkei teko stoti prieš peiliais ginkluotą vyrą

Praėjusį savaitgalį Raseinių rajone eismo kontrolės akciją vykdžiusiam Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) ekipažui teko neįprasta užduotis – sutramdyti namuose įsisiautėjusį peiliais ginkluotą 32 metų vyrą.

Ekstremalioje situacijoje puikiai pasirodžiusi K.Strelcovienė Šiaulių AVPK Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriuje dirbti pradėjo prieš pusantrų metų.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Ekstremalioje situacijoje puikiai pasirodžiusi K.Strelcovienė Šiaulių AVPK Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriuje dirbti pradėjo prieš pusantrų metų.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 17, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:22 AM

Prieš neprognozuojamo elgesio smurtautoją stojo Kelių policijos biure antrus metus dirbanti 31 metų Kristina Strelcovienė.

Beveik dvi valandas derybas su smurtautoju vedusiai jaunai specialistei pavyko jį įkalbėti liautis grasinus ir įsileisti į namus medikus.

Išvydo peiliais ginkluotą vyrą

Į Raseinių rajoną dalyvauti eismo kontrolės akcijoje K.Strelcovienė, kartu su Patrulių kuopos vadu Vidmantu Benevičiumi išvyko praėjusį penktadienį.

Per šį reidą buvo sulaikyti keli girti dviratininkai.

Jau besibaigiant reidui, Ariogaloje dirbęs V.Benevičiaus ir K.Strelcovienės ekipažas gavo nurodymą skubiai vykti į Taurupio gatvėje esantį gyvenamąjį namą, kuriame siautėja neblaivus vyras.

Kai pareigūnai pasibeldė į duris, lauk išbėgo ašaromis apsipylusi moteris, o netrukus tarpduryje pasirodė du peilius sau į kaklą įsirėmęs vyras.

Smurtautojas pareikalavo, kad policininkai nešdintųsi lauk, priešingu atveju jis grasino nusižudyti.

Įkalbėjo smurtautoją pasiduoti

Kadangi vyras stovėjo ant laiptų aikštelės, iki kurios vedė statūs laiptai, panaudoti elektros impulsinį prietaisą nebuvo galimybės. Bet kokios grumtynės galėjo baigtis liūdnai tiek sulaikomam vyrui, tiek ir jį sulaikyti bandantiems pareigūnams.

Iš pradžių peiliais grasinantį vyrą pamėgino nuraminti kuopos vado V.Benevičius, tačiau pareigūno žodžiai smurtautojui sukėlė dar didesnį įniršį.

Todėl pareigūnui teko eiti lauk iš laiptinės, o derybas tęsė čia likusi K.Strelcovienė.

Beveik dvi valandas kantriai su smurtautoju bendravusi pareigūnė sugebėjo įgyti jo pasitikėjimą – vyras išmetė abu peilius ir sutiko įsileisti medikus. Kartu su medikais į butą užėję policijos pareigūnai sulaikė šeimą terorizavusį vyrą.

Sulaikytajam buvo uždėti antrankiai, jis perduotas medikų globai.

Iš buto išnešė du įbaugintus vaikus

Kol K.Strelcovienė vedė derybas su smurtautoju, V.Benevičius kartu su į pagalbą atskubėjusiais ugniagesiais gelbėtojais iš antrame aukšte esančio buto ištraukė du čia siautėjusio vyro išgąsdintus vaikus: 9 mėnesių berniuką ir 7 metų mergaitę.

Iš baimės drebanti mergaitė ir jos broliukas lauk buvo iškelti pro buto langą.

Ekstremalioje situacijoje puikiai pasirodžiusi K.Strelcovienė Šiaulių AVPK Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriuje dirbti pradėjo prieš pusantrų metų.

Nors tokios situacijos šios pareigūnės darbe nėra kasdienybė, K.Strelcovienė atlaikė jai tekusį išbandymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.