85 metų senolis išaiškino telefoninių sukčių grupuotę

Budraus kauniečio dėka pareigūnams pavyko nustatyti visą telefoninių sukčių gaują iš senolių išviliojusią milžiniškas pinigų sumas.

Kaunietis Antanas pats atidavė sukčiams didelę sumą pinigų.
Kaunietis Antanas pats atidavė sukčiams didelę sumą pinigų.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė („LIetuvos ryto“ televizija)

2015-11-18 17:35, atnaujinta 2017-10-03 23:02

Tiesa, iš pradžių kaunietis Antanas pats atidavė sukčiams didelę sumą pinigų.

Kad yra maustomas kaunietis našlys suprato kai sukčiams buvo atidavęs 50 tūkst. eurų. Atėjusius pasiimti paskutinių pinigų, pensininkas nusikaltėlius pasitiko su pasaloje laukusiais pareigūnais.

Buto tarpduryje sulaikius 21 erių metų panevėžietę, paaiškėjo ir nusikaltimo organizatoriai. Įtarimai pareikšti Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekančiam jos vyrui, bei dar dviems asmenims.

„Jie pasakė, kad Kaune visi bankai yra vagys. Tai čia buvo pagrindas ir aš žinokit tokių dalykų išsigandau ir lygtai iš karto patikėjau“, – pasakojo pensininkas.

Pažadėję pinigus padėti į saugyklą, Itin saUgiai, sukčiai vyrą kelias dienas vežiojo taksi po skirtINgus bankus. Senoliui buvo prigrasinta banke atkalbinėjimų neklausyti.

Už tarpininkavimą prokurorais apsimetę sukčiai senoliui buvo žadėję 20 tūkstančių eurų premiją. Tačiau kai pinigų liko tik viename banke, senolis sukaupęs drąsą nusprendė kreiptis į pareigūnUs.

„Atsikėliau ryte ir šviesiau pasidarė ir galvoju kad reikia kreiptis į policiją. Kame čia reikalas yra kad jie keičia vis žmones, kurie ateina tų pinigų“, – aiškino Antanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.